0 0
Hemmmagjord sushi  – makirullar och nigiri

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Sushiris
3 dl Sushiris
3.75 dl Vatten
Sushivinäger
0.75 dl Ljus risvinäger
2 msk Strösocker
0.75 tsk Salt
Till sushin
Nori ifall du vill göra maki rullar
Avokado
Sashimi lax
Gurka
Morötter
Tillbehör
Wasabi
Japansk soya
Inlagd ingefära

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Hemmmagjord sushi – makirullar och nigiri

  • 1h och 30 min
  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

  • Sushiris

  • Sushivinäger

  • Till sushin

  • Tillbehör

Directions

Share

Hemmagjord sushi var inte så svårt att göra som jag trott. Det gäller att få till riset så det varken blir över eller underkokt. Riset får verkligen inte stormkoka utan det ska sjuda på så låg värme som möjligt och nästan ångkoka. Jag gjorde några makirullar med avokado, gurka och lax men även nigiri med lax och avokado. Välj helt fritt vad du vill ha på din sushi!

Steps

1
Done

Gör risvinäger

Det finns att köpa färdig sushivinäger men det är väldigt enkelt att göra själv. Koka upp risvinäger, salt och socker tills sockret löst upp. Ställ åt sidan och låt svalna medan du förbereder riset (det blir ca 1 dl sushivinäger).

2
Done

Börja med sushiriset

(3 dl sushiris ger 2 -3 rullar eller 2 rullar och några bitar. )

Börja med att hälla över riset i en skål och skölj det o 4-5 omgångar. Blanda med händerna och byt vattnet, tvätta tills vattnet inte blir lika grumligt. Lägg över riset i en kastrull . Koka upp riset med lock på medelhög värme (ca 7/9 på min platta) och sänk sedan till den lägsta så fort de kokat upp. Jag sänkte till 2/9. Sätt en timern på 15 min och låt riset sjuda med locket på (kolla på paketet på ditt ris för säkerhetsskull, hur länge riset ska kokas. När timern gått ta kastrullen från plattan utan att öppna locket och låt riset vila i 10-15 min i kastrullen med lock på.

3
Done

Blanda riset med sushivinäger

Häll över riset i form där du kan sprida ut riset, undvik att mosa runt riset utan blanda försiktigt. Blanda i sushivinägern och låt riset komma till rumstemperatur innan du gör sushin.

4
Done

Välj vad du vill göra för sushi

Vill du göra nigiri så formar du ca 1-1,5 msk ris till en oval form och placerar en bit avokado, lax eller räka ovanpå. Vill du göra makirullar så behöver du en sushimatta. Lättast är att söka på ett klick på youtube för att se hur man gör. Brukar också finnas bilder på noripaketet.

5
Done

Servera

Servera sushin med soya, wasabi och inlagd ingefära. Du kan också ha lite chilimajonnäs till!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Krispig och saftig burek med köttfärs färdigköpt filodeg
Pavlova med hallonsås, chokladkräm och grädde
next
Pavlova med hallonsås, chokladkräm och grädde
previous
Krispig och saftig burek med köttfärs färdigköpt filodeg
Pavlova med hallonsås, chokladkräm och grädde
next
Pavlova med hallonsås, chokladkräm och grädde

Add Your Comment