0 0
Kikärtsgryta med aubergine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 st Gullök
2 st Vitlöksklyftor
300 g Aubergine
2 tetrapack Kikärtor
2 st Morötter
1 st Paprika röd
400 g Finkrossade tomater
1 st Grönsaksbuljong
2 msk Tomatpure
1 tsk Harissa
5 dl Vatten
Olivolja att steka i
Kryddor
1 tsk Gurkmeja
2 msk Paprikapulver
1 tsk Chilipulver
Salt
Peppar
Servering
Couscous

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Kikärtsgryta med aubergine

  • 60
  • Serves 4
  • Medium
[dfrcs name="knivar"]

Ingredients

  • Kryddor

  • Servering

Directions

Share

Kikärtsgryta med aubergine – en enkel och god gryta som är prisvänlig och perfekt i matlåda. Du kan variera grönsakerna efter det du tycker om. Servera sedan grytan med fluffig couscous.

Steps

1
Done

Förberedelser

Hacka löken och riv vitlök. Tärna paprika, aubergine och morot. Sila av kikärtorna och blanda alla kryddor i en skål.

2
Done

Börja tillaga

Stek löken och vitlöken i en djup gryta utan att den tar färg. Tillsätt aubergine och stek den tillsammans med löken. Tillsätt mer olja då auberginen suger åt sig. Vänd sedan ner alla kryddor, tomatpure och harissa. Har du inte harissa så funkar t ex sambal oalek eller någon annan chilipasta och stek ihop. Vänd sedan ner paprika och morot.
Tillsätt finrkossade, smule ner buljongen och vatten. Låt koka upp och puttra i 20 minuter. Vänd i kikärtorna. Salta och peppra och låt puttra i 20-30 minuter till. Smaka av.

3
Done

Servera

Servera grytan med couscous!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Krämig bolognese
previous
Krämig bolognese
Lahmacun wrap
next
Lahmacun wrap
Krämig bolognese
previous
Krämig bolognese
Lahmacun wrap
next
Lahmacun wrap

Add Your Comment