Ingredients
-
Kyckling
-
600 g Kycklinginnerfilé
-
1 msk Kinesisk soya
-
1.5 msk Japansk soya
-
1 tsk Vinäger (valfri)
-
1 msk Majsstärkelse
-
Sås
-
0.5 dl Oystersås
-
2 msk Japansk soya
-
1 msk Kinesisk soya
-
3 tsk Strösocker
-
Övrigt
-
250 g Äggnudlar
-
1 st Paprika röd
-
1 st Paprika gul
-
2 st Vitlöksklyftor
-
2 st Grön chili
-
1 st Röd chili
-
3 st Salladslök
Directions
Kycklingwok med chili och paprika. En jättegod wok som jag gjorde inspirerad av min rätt Kinesisk chilikyckling med ris.
Bjöd min sambos bästa vän på den som gav woken 10/10. Det gör mig extra glad att dela receptet med er och se vad ni tycker om det. Jag kommer definitivt laga den flera gånger!
- Den är inte spicy, skippa röd chili och använd enbart grön för att minska på hettan.
Steps
1
Done
|
KycklingenStrimla kycklingen. Lägg över i en skål och tillsätt resten av ingredienserna. Massera in och låt stå i 10-15 minuter tills du förbereder resten. |
2
Done
|
SåsenBlanda ihop alla ingredienser i en liten skål. Ställ åt sidan. |
3
Done
|
PreppStrimla paprikan och chilin. Smaka av chilin så du vet hur stark den är, ta inte med så mycket av fröna. |
4
Done
|
TillagaVärm en wokpanna eller djup panna med rikligt med olja. Tillsätt kycklingen och stek tills den är genomstekt men inte överstekt. Ställ åt sidan. Stek paprika, chili och vitlök i samma panna. När paprikan börjat mjukna men fortfarande är krispig vänd i kycklingen och sedan nudlar. Blanda in nudlarna och vänd sedan ner såsen. Tillsätt hälften av salladslöken. Blanda tills allt gått ihop. |
5
Done
|
ServeraToppa med salladslök och servera sedan! |