Ingredients
-
2 dl Havregryn
-
3 msk Äppelmos
-
1 tsk Bakpulver
-
2.5 dl Naturell yoghurtKvarg går lika bra
-
4 dl Vetemjöl
-
1 tsk Salt
-
0.5 dl Solrosfrön
-
1 msk Honung
Directions
Äppelmosbröd! Som ett bananbröd fast med äppelmos istället för banan. Smakar rätt likt när det kommer till konsistens. Det var godast med ost på, men kan tänka mig att det kan vara gott med jordnötssmör också, eller vad du nu än är sugen på!
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 200 grader och smörj en brödform. |
2
Done
|
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. |
3
Done
|
Tillsätt äppelmos, honung och yoghurt och rör ihop. |
4
Done
|
Häll smeten i brödformen och toppa med lite frön och äppelskivor. |
5
Done
|
Grädda i ca 50-60 min (det här beror lite på ugn och hur välgräddat man vill ha brödet). Tips: Täck brödet med folie om de börjar ta färg innan det är färdigt! |
6
Done
|
Låt svalna något och servera med ost, marmelad eller något annat gott! |