Ingredients
-
Tårtbotten
- 7 st ägg stora
- 1.25 dl Strösocker
- 1.5 dl Neutral olja
- 6 msk Kakao
- 1.5 dl Vetemjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 1.5 dl Mjölk
-
Fyllning
- 180 g Färdigköpt chokladpudding påse
- 7.5 dl Mjölk
- 300 g Nutella
- 200 g Smör
- 150 g Mörk choklad 55%
-
Topping
- Färska bär
Directions
Chokladpudding tårta – saftig chokladtårta med luftiga bottnar och en fyllning gjort på chokladpudding, nutella och choklad. Tårtan både fylls och spacklas med fyllningen vilket gör att det inte är så många moment.
Gör med fördel bottnarna dagen innan så de hinner svalna helt. Plasta in och förvara i rumstemperatur.
Steps
1 Done | BottnarKlä en springform 20 cm med bakplåtspapper och smöra sidorna. |
2 Done | Vispa upp äggvitorna till vita och fasta toppar. Addera lite socker åt gången (ca 0.25 dl), vispa upp 1-2 minuter och addera sedan mer. När allt socker är i vispa tills marängen känns len. Addera då en äggula i taget i i taget och vispa på lägsta hastighet. Vänd sedan i oljan i en lånsam stråle under vispning på lägsta hastighet. |
3 Done | Grädda botten på 175 grader i ca 25-35 minuter. Kontrollera med en sticka för att se att botten är gräddad, men öppna inte ugnen för tidigt då kan botten sjunka. Exakt tid kan variera beroende på ugn. |
4 Done | FyllningVispa ihop chokladpuddingpulvret med mjölken. Ställ åt sidan. |
5 Done | MonteraDela botten så du får 3 lika tjocka delar. |
6 Done | DekoreraSpackla på resten av fyllningen och dekorera tårtan med bär och choklad. |