• Home
  • Chokladpudding tårta
0 0
Chokladpudding tårta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Tårtbotten
7 st ägg stora
1.25 dl Strösocker
1.5 dl Neutral olja
6 msk Kakao
1.5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1.5 dl Mjölk
Fyllning
180 g Färdigköpt chokladpudding påse
7.5 dl Mjölk
300 g Nutella
200 g Smör
150 g Mörk choklad 55%
Topping
Färska bär

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Chokladpudding tårta

  • Medium

Ingredients

  • Tårtbotten

  • Fyllning

  • Topping

Directions

Share

Chokladpudding tårta – saftig chokladtårta med luftiga bottnar och en fyllning gjort på chokladpudding, nutella och choklad.  Tårtan både fylls och spacklas med fyllningen vilket gör att det inte är så många moment.

Gör med fördel bottnarna dagen innan så de hinner svalna helt. Plasta in och förvara i rumstemperatur.

Steps

1
Done

Bottnar

Klä en springform 20 cm med bakplåtspapper och smöra sidorna.
separera äggvitor och äggulor. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

2
Done

Vispa upp äggvitorna till vita och fasta toppar. Addera lite socker åt gången (ca 0.25 dl), vispa upp 1-2 minuter och addera sedan mer. När allt socker är i vispa tills marängen känns len. Addera då en äggula i taget i i taget och vispa på lägsta hastighet. Vänd sedan i oljan i en lånsam stråle under vispning på lägsta hastighet.
Sikta ner de torra ingredienser och vänd ihop med en slickepott. Vänd sist ner mjölken. När smeten är ihopvänd ha i den i din springform. Du kan skrapa upp lite av smeten upp mot kanterna för att hjälpa botten att resan sig.

3
Done

Grädda botten på 175 grader i ca 25-35 minuter. Kontrollera med en sticka för att se att botten är gräddad, men öppna inte ugnen för tidigt då kan botten sjunka. Exakt tid kan variera beroende på ugn.
Låt sedan svalna helt innan du delar den i 3 bottnar. Pasta in om du inte ska baka samma dag.

4
Done

Fyllning

Vispa ihop chokladpuddingpulvret med mjölken. Ställ åt sidan.
Häll ner nutella och smör i en skål. Smält ihop i micron. Vänd då i hackad mörk choklad. Rör om tills den smält. Smälter den inte kan du micra lite till. Vänd sedan ner puddingen och vispa ihop.
Låt hela fyllningen svalna och stelna i kylen i ett par timmar. Det ska vara en fast kräm.

5
Done

Montera

Dela botten så du får 3 lika tjocka delar.
Montera tårtan i en tårting om du har en, så blir den mer stabil - använd annars springformen du gräddat i.
Spara lite mindre än 1/3 del av fyllningen och fördela resten mellan två lager. Låt tårtan sätta sig med fyllningen i kylen en stund innan du spacklar på fyllningen och dekorerar.

6
Done

Dekorera

Spackla på resten av fyllningen och dekorera tårtan med bär och choklad.
Förvara i kylen!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Pasta med kycklingfärs, soltorkade tomater och spenat
next
Säsongswok oktober
previous
Pasta med kycklingfärs, soltorkade tomater och spenat
next
Säsongswok oktober

Add Your Comment