0 0
Ferrero Roscher Cheesecake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Ferrero Roscher Cheesecake

  • Medium

Directions

Share

Ferrero roscher cheesecake! En krämig cheesecake med nötig och kripig botten. Viktigt att inte låta den stå framme för länge i rumstemperatur för då blir den mjuk. Servera den direkt från kylen eller ha den i frysen en stund innan serverng.

 

Recept
Botten
300 g Digestivekex
0.5 dl Kakao
100 g rostade hasselnötter
150 g smält Smör

Fyllning
400 g hasselnötskräm (typ Nutella)
600 g Philadelhfia
4 dl vispgrädde
1,5 dl florsocker

Ganasche
200g mörk choklad
4-5 st ferreros
2 dl vispgrädde
25 g smör.
+ ferreros och hallon att toppa med

 

Botten – gör såhär:
Sätt ugnen på 200g. Rosta hasselnötterna och gnugga dem sedan så skalet faller av.
Mixa nötterna och kexen och blanda ihop med kakao. Rör ner smöret och tryck sedan ut botten i en form.
Fyllning gör såhär:
Vispa grädden. Blanda florsocker och färskost tills de går ihop. Blanda sedan ner hasselnötskrämen och sist vispgrädden.
Bre fyllningen över botten och låt stå i kylen i minst 2h.

Chokladgansche:
Värm upp grädden till kokpunkten. Ha i chokladen + ferreros och låt de smälta in. Rör sist ner smöret. Låt svalna men inte stelna. När de svalnat – häll det ovanpå cheesecake och toppa med ferreros och hallon. Ställ i kylen/frysen. Om du har den i frysen – ta ut den en stund innan servering – om du har den i kylen – servera den direkt.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Chokladfondant
previous
Chokladfondant med vaniljglass och hallon
Kola med brynt smör och flingsalt
next
Kola med brynt smör och flingsalt – julkola
Chokladfondant
previous
Chokladfondant med vaniljglass och hallon
Kola med brynt smör och flingsalt
next
Kola med brynt smör och flingsalt – julkola

One Comment Hide Comments

Add Your Comment