Directions
Ferrero roscher cheesecake! En krämig cheesecake med nötig och kripig botten. Viktigt att inte låta den stå framme för länge i rumstemperatur för då blir den mjuk. Servera den direkt från kylen eller ha den i frysen en stund innan serverng.
Recept
Botten
300 g Digestivekex
0.5 dl Kakao
100 g rostade hasselnötter
150 g smält Smör
Fyllning
400 g hasselnötskräm (typ Nutella)
600 g Philadelhfia
4 dl vispgrädde
1,5 dl florsocker
Ganasche
200g mörk choklad
4-5 st ferreros
2 dl vispgrädde
25 g smör.
+ ferreros och hallon att toppa med
Botten – gör såhär:
Sätt ugnen på 200g. Rosta hasselnötterna och gnugga dem sedan så skalet faller av.
Mixa nötterna och kexen och blanda ihop med kakao. Rör ner smöret och tryck sedan ut botten i en form.
Fyllning gör såhär:
Vispa grädden. Blanda florsocker och färskost tills de går ihop. Blanda sedan ner hasselnötskrämen och sist vispgrädden.
Bre fyllningen över botten och låt stå i kylen i minst 2h.
Chokladgansche:
Värm upp grädden till kokpunkten. Ha i chokladen + ferreros och låt de smälta in. Rör sist ner smöret. Låt svalna men inte stelna. När de svalnat – häll det ovanpå cheesecake och toppa med ferreros och hallon. Ställ i kylen/frysen. Om du har den i frysen – ta ut den en stund innan servering – om du har den i kylen – servera den direkt.
One Comment Hide Comments
Fantastiskt god tårta. Kommer göras igen framöver. Fick mycket beröm av gästerna.