Ingredients
-
225 g Smör
-
2 msk Kakao
-
1 tsk Vaniljsocker
-
1.5 dl Strösocker
-
0.75 dl Kaffe
-
8 dl Havregryn
-
Nutella
-
Riven kokos
Directions
Chokladbollar med Nutellagömma. Chokladbollar är ju alltid gott men en liten överraskning gör det extra roligt. För att du ska kunna gömma Nutellan i chokladbollarna behöver du frysa in små klickar först. Då blir det mycket enklare att baka in dem.
Här ett annat recept på chokladbollar där jag bakar in Center här
Steps
1
Done
|
FörberedelserKlicka ut 12 stora tsk Nutella på ett bakplåtspapper och frys i minst 1 h. |
2
Done
|
BollarMixa ihop smör, socker, vätskan och vaniljsocker. Tillsätt kakao. |
3
Done
|
Mixa havregrynen till ett mjöl och häll över i skålen med smöret. Rör ihop ordentligt! Låt stå i kylen i ca 30 min. |
4
Done
|
Dela upp smeten i 12 delar. Platta till varje del och lägg i en Nutellaklick. |
5
Done
|
Vik in kanterna och forma till en boll. Rulla i kokos. Låt stå i kylen en stund. Klart! |