0 0
Chokladfondant med vaniljglass och hallon

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
120 g Mörk choklad
100 g Smör
1 st Ägg
2 st Äggulor
0.5 dl Strösocker
Färska hallon
4 kulor Vaniljglass

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Chokladfondant med vaniljglass och hallon

Features:
  • Glutenfritt
  • 15 min
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Chokladfondant med vaniljglass och hallon. Chokladfondant är en väldigt enkel dessert som dessutom är glutenfri. Oftast vill man ha fondanten kladdig och det är svårt att säga hur länge man ska grädda den för att få en rinnig mitt. Skulle säga att om du vill ha den väldigt kladdig så räcker nog 6 min och lite fastare runt 10 min. Det varierar förstås beroende på ugn så sätt dig vid ugnen och håll koll. När den börjar få en liten skorpa och kanterna börjar lossa så ska de ut!s

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 200g. Smält smör i en kastrull och smält sedan chokladen i smöret.
Smöra små formar som rymmer 1 dl med smet.

2
Done

Vispa ägg, äggulor och socker pösigt i ca 5-6 min. Vänd sedan ner choklad och smörblandningen.

3
Done

Fyll forrmarna och grädda ca 5-9 min. Jag gräddade i ca 6 min och min blev väldigt kladdig men kan variera beroend på ugn så håll koll. Servera med vaniljglass och hallon.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Smoothie med hallon och kakao
previous
Hallonsmoothie med kakao
Ferrero roscher cheesecake
next
Ferrero Roscher Cheesecake
Smoothie med hallon och kakao
previous
Hallonsmoothie med kakao
Ferrero roscher cheesecake
next
Ferrero Roscher Cheesecake

Add Your Comment