Ingredients
-
120 g Mörk choklad
-
100 g Smör
-
1 st Ägg
-
2 st Äggulor
-
0.5 dl Strösocker
-
Färska hallon
-
4 kulor Vaniljglass
Directions
Chokladfondant med vaniljglass och hallon. Chokladfondant är en väldigt enkel dessert som dessutom är glutenfri. Oftast vill man ha fondanten kladdig och det är svårt att säga hur länge man ska grädda den för att få en rinnig mitt. Skulle säga att om du vill ha den väldigt kladdig så räcker nog 6 min och lite fastare runt 10 min. Det varierar förstås beroende på ugn så sätt dig vid ugnen och håll koll. När den börjar få en liten skorpa och kanterna börjar lossa så ska de ut!s
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 200g. Smält smör i en kastrull och smält sedan chokladen i smöret. |
2
Done
|
Vispa ägg, äggulor och socker pösigt i ca 5-6 min. Vänd sedan ner choklad och smörblandningen. |
3
Done
|
Fyll forrmarna och grädda ca 5-9 min. Jag gräddade i ca 6 min och min blev väldigt kladdig men kan variera beroend på ugn så håll koll. Servera med vaniljglass och hallon. |