0 0
Krämig carbonara

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
250 g Panchetta eller guanciale
2 st Äggulor
3 st Ägg
120 g Parmesan eller pecorino
400 g Pasta förslagsvis buacatini, linguiene eller spaghetti
Peppar nymalen

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krämig carbonara

  • 25
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela
Annons:

Krämig carbonara med panchetta och parmesan. Hittar du guanciale så kör på det och föredrar du pecorino så kör på det. Välj det du tycker om mest! 🙂

Steg

1
Färdig

Finriv parmsanen (eller pecorino, välj de du tycker är godast). Vispa upp äggen och vänd i osten och nymalen peppar.

2
Färdig

Lägg panchettan i en kall pannan. Sätt på värmen och stek tills den fått fin färg. Stäng av värmen och låt pannan stå kvar på plattan.
Koka pastan. Spara 2 dl pastavatten. När pastan är kokt vänd ner den i pannan med panchettan tillsammans med såsen och lite mer peppar. Sätt på plattan på medelvärme. Vänd i pastavattnet och rör ihop till en krämig pasta. Pastan ska bara bli lite varm men värm inte för länge för då kan äggen koagulera.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Snabb jordgubbstårta – enkel jordgubbstårta på 20 minuter
Nästa
Kyckling souvlaki med mjukt bröd
Föregående
Snabb jordgubbstårta – enkel jordgubbstårta på 20 minuter
Nästa
Kyckling souvlaki med mjukt bröd

Kommentera