0 0
Grekisk yoghurt med äppelbitar och rostade havregryn

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 dl Grekisk yoghurt
2 dl Havregryn
2 st Äpplen
25 g Smör
3 tsk Kanel
Honung efter smak

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Grekisk yoghurt med äppelbitar och rostade havregryn

  • 20
  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Grekisk yoghurt med äppelbitar och rostade havregryn. Smakar verkligen som att äta äppelpaj till frukost. De krispiga havregrynen och kanelstekta äpplena tillsammans med den krämiga yoghurten passar perfekt ihop. Supergott att äta till frukost men också som efterrätt och då servera i portionsglas,

Steps

1
Done

Rosta havregrynen i en torrpanna tillsammans med 1 tsk kanel. När de nästan är färdiga tillsätt 1 tsk honung och rosta en liten stund till. Ställ åt sidan.

2
Done

Skala och tärna äpplena. Stek de i smör tillsammans med 2-3 tsk kanel (du känner själv om du vill ha mer kanel). Tillsätt sedan 2 msk honung och låt äppelbitarna karamelliserar och bli lite mjukare.

3
Done

Vispa upp den grekiska yoghurten för att få en krämigare konsistens. Du kan blanda i lite vaniljpulver om du vill men det är inget måste.
Toppa yoghurten med havregrynen och sedan äpplena. Ringla över lite honung om du tycker att det behövs!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Choklad och havrekaka på 3 ingredienser
previous
Choklad och havrekaka på 3 ingredienser
Nudelsallad med saftig kyckling, picklad broccoli och jordnötssdressing
next
Nudelsallad med saftig kyckling, picklad broccoli och jordnötssdressing
Choklad och havrekaka på 3 ingredienser
previous
Choklad och havrekaka på 3 ingredienser
Nudelsallad med saftig kyckling, picklad broccoli och jordnötssdressing
next
Nudelsallad med saftig kyckling, picklad broccoli och jordnötssdressing

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment