Ingredients
-
Filodeg
-
10 dl Vetemjöl
-
1.5 tsk Salt
-
1 dl Rapsoljaeller annan neutral olja
-
3.5 dl Ljummet vatten
-
Fyllning
-
1 dl Créme Fraiche
-
400 g Fetaost
-
1 dl Naturell yoghurt
-
0.5 dl Rapsolja
-
Pensla burek med
-
3 msk Rapsolja
Directions
Hemmagjord burek med egenbakad filodeg. Burek är en populär snabbmatsrätt i balkan och västra delen av Asien, Turiket bland annat. Burek består utav tunn filodeg som fylls med t.ex köttfärs eller fetaost. Jag gjorde min burek med fetaost, vilket jag tycker är godast. I balkan så görs burek med kött medans den med fetaost har flera namn. Den här receptet går lika bra att göra med både fetaost och köttfärs. Gör det som du år sugen på!
Uppdaterat recept*
Steps
1
Done
|
FilodegenBörja blanda vatten och olja i en bunke (bara 3/4 delar av oljan dock, resten sparar vi till knådningen). Blanda mjöl och salt i en annan bunke. |
2
Done
|
FilodegenDela nu degen i 4 bollar. Pensla varje boll med olja, lägg på en tallrik och täck med plastfolie. |
3
Done
|
Dags att göra burekSätt ugnen på 250 grader och låt den värmas på ordentligt. |
4
Done
|
FyllningBlands fyllningen (feta, Créme Fraiche och yoghurt). Klicka på fetaostfyllningen på filodegen. Det ska inte vara för mycket fetaost men inte för lite heller, ringla sedan 2-3 msk olja över fetosten. Rulla försiktigt ihop filodegen från båda hållen, nyp bort de yttersta kanterna där degen är lite tjockare och forma rullen till avlång snäcka. Repetera med resterande bollar och placera på en plåt. |
5
Done
|
Grädda din burekLåt din burek vila på plåten i 10 min innan du gräddar dem. Pensla dem med olja och grädda i ca 15-20 min (beror på hur stark ugn du har, men de ska bli gyllene). |
6
Done
|