0 0
Saffransrisotto med salsiccia

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 dl Risottoris
2 st Schalottenlök
3 st Vitlöksklyftor
2.5 dl Vitt vin
1 g Saffran
ca 1,2 liter Kycklingbuljong alternativt grönsaksbuljong
2 dl Parmesan
20 g Smör
Salt
Peppar
Olivolja

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Saffransrisotto med salsiccia

  • 45
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Smakrik saffransrisotto toppad med salsicca, paremsan och persilja. För att få en krämig risotto är det viktigt att röra om regelbundet och tillsätta lite buljong och åt gången. I slutet smaksätter man med smör, parmesan, salt och peppar. Risotton är som godast direkt efter tillagning. Inte det godaste i matlådan då den inte är lika krämig!

Steps

1
Done

Koka upp 2 kycklingbuljongtärnigar i 1.2 liter vatten (eller grönsaksbuljong).
Hacka och fräs schalottenlök och vitlök i olivolja. Tillsätt riset och stekt det lite glansigt. Vänd sedan i saffran och vinet och låt det koka in nästan helt.

2
Done

Tillsätt sedan 3 dl grönsaksbuljong och låt koka ner. Tillsätt sedan 2 dl grönsaksbuljong åt gången tills riset är färdigt men fortfarande har en kärna. Rör om regelbundet!

3
Done

Vänd ner parmesan (spara lite till topping) och en klick smör. Salta om det behövs och peppra efter smak. Servera med parmesan, massor av persilja och salsiccia.

4
Done

Topping

Skala och stek salsiccian. Hacka persilja och riv parmesan.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
sushi cups
previous
Sushi cups – god asiatisk förrätt eller tilltugg
hasselnötsgrottor - lesnik gnezda
next
Hasselnötsgrottor med nötkräm (no bake)
sushi cups
previous
Sushi cups – god asiatisk förrätt eller tilltugg
hasselnötsgrottor - lesnik gnezda
next
Hasselnötsgrottor med nötkräm (no bake)

Add Your Comment