Ingredients
- 4 dl Risottoris
- 2 st Schalottenlök
- 3 st Vitlöksklyftor
- 2.5 dl Vitt vin
- 1 g Saffran
- ca 1,2 liter Kycklingbuljongalternativt grönsaksbuljong
- 2 dl Parmesan
- 20 g Smör
- Salt
- Peppar
- Olivolja
Directions
Smakrik saffransrisotto toppad med salsicca, paremsan och persilja. För att få en krämig risotto är det viktigt att röra om regelbundet och tillsätta lite buljong och åt gången. I slutet smaksätter man med smör, parmesan, salt och peppar. Risotton är som godast direkt efter tillagning. Inte det godaste i matlådan då den inte är lika krämig!
Steps
1 Done | Koka upp 2 kycklingbuljongtärnigar i 1.2 liter vatten (eller grönsaksbuljong). |
2 Done | Tillsätt sedan 3 dl grönsaksbuljong och låt koka ner. Tillsätt sedan 2 dl grönsaksbuljong åt gången tills riset är färdigt men fortfarande har en kärna. Rör om regelbundet! |
3 Done | Vänd ner parmesan (spara lite till topping) och en klick smör. Salta om det behövs och peppra efter smak. Servera med parmesan, massor av persilja och salsiccia. |
4 Done | ToppingSkala och stek salsiccian. Hacka persilja och riv parmesan. |