Ingredients
-
4 dl Risottoris
-
2 st Schalottenlök
-
3 st Vitlöksklyftor
-
2.5 dl Vitt vin
-
1 g Saffran
-
ca 1,2 liter Kycklingbuljongalternativt grönsaksbuljong
-
2 dl Parmesan
-
20 g Smör
-
Salt
-
Peppar
-
Olivolja
Directions
Smakrik saffransrisotto toppad med salsicca, paremsan och persilja. För att få en krämig risotto är det viktigt att röra om regelbundet och tillsätta lite buljong och åt gången. I slutet smaksätter man med smör, parmesan, salt och peppar. Risotton är som godast direkt efter tillagning. Inte det godaste i matlådan då den inte är lika krämig!
Steps
1
Done
|
Koka upp 2 kycklingbuljongtärnigar i 1.2 liter vatten (eller grönsaksbuljong). |
2
Done
|
Tillsätt sedan 3 dl grönsaksbuljong och låt koka ner. Tillsätt sedan 2 dl grönsaksbuljong åt gången tills riset är färdigt men fortfarande har en kärna. Rör om regelbundet! |
3
Done
|
Vänd ner parmesan (spara lite till topping) och en klick smör. Salta om det behövs och peppra efter smak. Servera med parmesan, massor av persilja och salsiccia. |
4
Done
|
ToppingSkala och stek salsiccian. Hacka persilja och riv parmesan. |