Ingredients
-
4 st Ägg
-
2 dl Farinsocker
-
3 dl Strösocker
-
1 dl Kakao
-
1 tsk Vaniljsocker
-
2.25 dl Vetemjöl
-
175 g Smör
-
Rice krispies täcke
-
4 dl Rice krispies
-
200 g Marabou mjölkchoklad
Directions
Kladdkaka med rice krispies täcke. Seg och kladdig kladdkaka med en krispigt täcke av rice krispies med marabou mjölkchoklad. Toppade även med lite hallon för att bryta av det söta.
Obs att krispies täcket kommer vara svårt att äta med enbart sked.
Jag gräddar kladdkakan i en 20 cm form. Vill du grädda kakan i en större form så kör receptet gånger 1.5, annars blir kakan väldigt platt. Den här kladdkakan blir tjockare än ”klassiska kladdkakor” därför är det extra mycket av alla ingredienser.
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme. Klä en springform 20 cm med bakplåtspapper. Smält smöret. Rör ihop ägg, farinsocker och strösocker. Sikta ner de torra ingredienserna. Vänd sist i smöret och rör ihop försiktigt tills du har en jämn smet. Rör inte för mycket för då kommer kakan bli torr. |
2
Done
|
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20-25 min (jag gräddade 25min men höll koll efter 15). Kakan ska ha satts sig i kanterna men fortfarande vara dallrig i mitten. |
3
Done
|
Rice krispies täckeSmält chokladen. Blanda ihop med rice krispies i en skål med hjälp av en slickepott. Toppa kladdkakan med rice krispies medan den fortfarande är i formen. Låt kakan vara kvar i formen tills den satt sig. När det är dags att servera kan du lägga över kladdkakan på ett fat. |