Ingredients
-
6 st Ägg
-
200 g Mörk choklad 55%
-
200 g Smör
-
2.25 dl Strösocker
-
0.5 dl Kakao
-
1 nypa Flingsalt
-
Tillbehör
-
Florsocker
-
Vaniljglass
Directions
Dubbelbakad chokladkaka eller twice baked chocolate cake som är ett lite roligare namn. En helt glutenfri chokladkaka som bakas två gånger. Man bakar av halva smeten först för att sedan lägga på ett till lager av smet och baka en till gång. Det går att man få en lite fastare botten och en perfekt kladdig topp.
En supergod kaka som är godast att servera kall tillsammans med vaniljglass
Jag bakade kakan i en springform 20 cm.
Steps
1
Done
|
Smeten + preppKlä och smörj en springform 20 cm med bakplåtspapper och smör på kanterna. |
2
Done
|
Separera äggulor och äggvitor i separata skålar. Vispa upp äggulorna med en 2/3 av sockret till en pösig ljusgul smet. |
3
Done
|
Blanda ihopVänd i äggulesmeten i den smälta chokladen. Rör ihop för hand. Vänd sedan ner den vispade äggvitan i 3 omgångar. Vänd ihop försiktigt med slickepott tills äggvitan är ihopblandad med resten av smeten. Sikta ner kakaon i två omgånar och vänd ihop. Strö sist i 1-2 nypor flingsalt i smeten. |
4
Done
|
Grädda omgång 1Häll i lite mer än hälften av smeten i formen. Förvara resten av smeten i kylen. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter på 170 grader. Kakan ska ha rest sig och känner du med tandpetare ska den vara lätt kladdig, men inte lös. Förläng tiden om den är för lös |
5
Done
|
Grädda omgång 2Tryck ner kanterna på kakan och häll över resten av smeten. Grädda i mitten av ugnen på 170 grader |
6
Done
|
Servera den svalnade kakan med vaniljglass och eventuellt bär. |
2 Comments Hide Comments
Hej. En fråga om ugnstempen, omgång två ska gräddas i 170 g, är det samma temperatur för omgång 1?
Tack för alla fantastiska recept du bjuder på 🙂
Hej! Ja precis 170! 🙂 jag adderar det i texten! Tack så mycket Lena ❤️