0 0
Dubbelbakad chokladkaka – glutenfri chokladkaka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 st Ägg
200 g Mörk choklad 55%
200 g Smör
2.25 dl Strösocker
0.5 dl Kakao
1 nypa Flingsalt
Tillbehör
Florsocker
Vaniljglass

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Dubbelbakad chokladkaka – glutenfri chokladkaka

  • 100
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

  • Tillbehör

Directions

Share

Dubbelbakad chokladkaka eller twice baked chocolate cake som är ett lite roligare namn. En helt glutenfri chokladkaka som bakas två gånger. Man bakar av halva smeten först för att sedan lägga på ett till lager av smet och baka en till gång. Det går att man få en lite fastare botten och en perfekt kladdig topp.

En supergod kaka som är godast att servera kall tillsammans med vaniljglass

Jag bakade kakan i en springform 20 cm.

Steps

1
Done

Smeten + prepp

Klä och smörj en springform 20 cm med bakplåtspapper och smör på kanterna.
Bryt chokladen och lägg över i en skål. Vänd i smöret. Smält i micron i omgångar eller över ett vattenbad. Ställ åt sidan.

2
Done

Separera äggulor och äggvitor i separata skålar. Vispa upp äggulorna med en 2/3 av sockret till en pösig ljusgul smet.
Vispa upp äggvitorna med resten av sockret till fasta med mjuka toppa toppar.

3
Done

Blanda ihop

Vänd i äggulesmeten i den smälta chokladen. Rör ihop för hand. Vänd sedan ner den vispade äggvitan i 3 omgångar. Vänd ihop försiktigt med slickepott tills äggvitan är ihopblandad med resten av smeten. Sikta ner kakaon i två omgånar och vänd ihop. Strö sist i 1-2 nypor flingsalt i smeten.

4
Done

Grädda omgång 1

Häll i lite mer än hälften av smeten i formen. Förvara resten av smeten i kylen. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter på 170 grader. Kakan ska ha rest sig och känner du med tandpetare ska den vara lätt kladdig, men inte lös. Förläng tiden om den är för lös
Ta ut kakan och låt svalna i ca 45-60 minuter. Lägg den i kylen så svalnar den snabbare.

5
Done

Grädda omgång 2

Tryck ner kanterna på kakan och häll över resten av smeten. Grädda i mitten av ugnen på 170 grader
i ca 20-30 minuter. Kanterna ska resa sig och kakan ska vara lätt kladdig och jiggly.
Låt svalna helt, gärna i kylskåpet då kakan blir godast kall.

6
Done

Servera den svalnade kakan med vaniljglass och eventuellt bär.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
gyros med grillost
previous
Gyros med grillost i hemmagjort bröd
pastasallad med grillad kyckling och currydressing
next
Pastasallad med grillad kyckling och currydressing
gyros med grillost
previous
Gyros med grillost i hemmagjort bröd
pastasallad med grillad kyckling och currydressing
next
Pastasallad med grillad kyckling och currydressing

2 Comments Hide Comments

Hej. En fråga om ugnstempen, omgång två ska gräddas i 170 g, är det samma temperatur för omgång 1?
Tack för alla fantastiska recept du bjuder på 🙂

Add Your Comment