Ingredients
-
Kokosris
- 3 dl Jasminris
- 2.5 dl Kokosgrädde
- 7 dl Vatten
- 0.75 tsk Salt
-
Kycklingfärs
- Olja att steka i
- 500 g Kycklingfärs
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 st Lime
- 2 msk Japansk soya
- 2 msk Oystersås
- 1 tsk Kinesisk soya
- 2 dl Ärtor
- 3 st Salladslök
-
Topping
- Jordnötter
- Salladslök
- Lime
Directions
Smakrik kycklingfärs med kokosris – en go och smarrig vardagsmiddag med kycklingfärs smaksatt med vitlök, lime, soja och oystersås. Till detta kokar jag ris i 2/3 koksgrädde och resten vatten. De ger en god och smarrig smak till riset.
Steps
1 Done | RisetSkölj riset och lägg över det i en kastrull. |
2 Done | KycklingfärsFräs färsen med skalet från limen och riven vitlök tills den är genomstekt. Tillsätt ärtor och stek ihop. |
3 Done | ServeraServera färsen med kokosriset. Toppa med jordnötter, lime och salladslök. |
2 Comments Hide Comments
Hej! Vi provade att laga denna rätt ikväll och det blev supergott! Det står i början av receptet att det ska vara oystersås i men det står inte med i ingredienslistan, hur ska det vara? Vi hade i lite på känn iallafall 🙂
Hej! SÅ roligt! Ledsen att jag missade att lägga in det – men ca 2 msk hade jag i. <3