0 0
Äppeltosca – äppelkaka med toscatäcke

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Kakan
3 st Ägg
150 g Smör
3 dl Strösocker
1 dl Mjölk
3.25 dl Vetemjöl
1.5 tsk Bakpulver
1.5 tsk Vaniljsocker
ca 5 st Äpplen
Toscatäcke
150 g Mandelspån
100 g Smör
2 msk Vetemjöl
3 msk Mjölk
1 dl Strösocker

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Äppeltosca – äppelkaka med toscatäcke

  • 70
  • Serves 10
  • Medium

Ingredients

  • Kakan

  • Toscatäcke

Directions

Share

Äppeltosca – äppelkaka med toscatäcke. En otroligt god och saftig äppelkaka med en göttigt lager av mandeltosca uppepå.

Kakan är minst lika saftig dagen efter.

Formen för receptet är 23 cm.  Välj gärna lite syrligare äpplen som bryter av.

Steps

1
Done

Kakan

Sätt ugnen på 200 grader över och undervärme. Smöra och täck en springform med bakplåtspapper (min form var 23cm).
Kom ihåg att storleken på din form påverkar gräddningstiden.

2
Done

Vispa smöret och sockret med elvisp och tillsätt ett ägg åt gången och vispa ihop. Vänd i mjölken och vispa ihop.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner med en slickepott och blanda till en jämn smet. Häll över smeten i formen.
Skala och skiva äpplena tunt. Exakt hur många äpplen du behöver beror på storleken på dina äpplen. De ska täcka toppen av kakan. Pudra över kanel.

3
Done

Grädda kakan

Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Förbered toscan under tiden.
Kakan ska vara 80% gräddad när toscan ska på.

4
Done

Toscan

Smält smöret - vänd i resten av ingredienserna och blanda ihop.

5
Done

Grädda toscan

Toppa kakan med ett jämnt lager tosca. Grädda sedan igen i ca 15-20 minuter eller tills toscan är gyllene och kakan är gräddan. Känn med en tandpetare.

6
Done

Servera

Låt kakan svalna något och servera sedan

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Myspasta med kantareller – krämig kantarellpasta
next
Tacorisoni
previous
Myspasta med kantareller – krämig kantarellpasta
next
Tacorisoni

Add Your Comment