Ingredients
-
Kakan
-
3 st Ägg
-
150 g Smör
-
3 dl Strösocker
-
1 dl Mjölk
-
3.25 dl Vetemjöl
-
1.5 tsk Bakpulver
-
1.5 tsk Vaniljsocker
-
ca 5 st Äpplen
-
Toscatäcke
-
150 g Mandelspån
-
100 g Smör
-
2 msk Vetemjöl
-
3 msk Mjölk
-
1 dl Strösocker
Directions
Äppeltosca – äppelkaka med toscatäcke. En otroligt god och saftig äppelkaka med en göttigt lager av mandeltosca uppepå.
Kakan är minst lika saftig dagen efter.
Formen för receptet är 23 cm. Välj gärna lite syrligare äpplen som bryter av.
Steps
1
Done
|
KakanSätt ugnen på 200 grader över och undervärme. Smöra och täck en springform med bakplåtspapper (min form var 23cm). |
2
Done
|
Vispa smöret och sockret med elvisp och tillsätt ett ägg åt gången och vispa ihop. Vänd i mjölken och vispa ihop. |
3
Done
|
Grädda kakanGrädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Förbered toscan under tiden. |
4
Done
|
ToscanSmält smöret - vänd i resten av ingredienserna och blanda ihop. |
5
Done
|
Grädda toscanToppa kakan med ett jämnt lager tosca. Grädda sedan igen i ca 15-20 minuter eller tills toscan är gyllene och kakan är gräddan. Känn med en tandpetare. |
6
Done
|
ServeraLåt kakan svalna något och servera sedan |