Ingredients
-
Krutonger
- 5 st Brödskivor
- 3 msk Olivolja
- 1 st Vitlöksklyftor
- Salt
-
Dressing
- 280 g Vegansk aioli
- 4 dl Finriven parmesan
- 1.5 tsk Sardellkräm
- 1 tsk Dijonsenap
- 1 msk Citronsaft
- Peppar
-
Övrigt
- 1 st Romansallad
- 250 g Körsbärstomater
- 10 cm Gurka
- 280 g Räkorca, går bra med mer eller mindre
- 1 dl Parmesani skivor
Directions
Caesarsallad med räkor – enkelt, snabblagat och smarrigt. En klassisk caesarsallad görs på romansallat, krutonger och dressingen. Men med årens gång har den här salladen utvecklats till det bättre men olika tillbehör.
Min dressing gör jag på vegansk aioli, men det går bra att köra på vanlig majonnäs, Tycker den veganska aiolin gör sig väldigt bra i den här dressingen. Men ta det du föredrar!
Steps
1 Done | Börja med krutongernaSätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. |
2 Done | Dressingenlanda alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar, tillsätt eventuellt mer citron eller sardellkräm. Tänk på att den ska smaka mycket. Ställ i kylen så länge! |
3 Done | GrönsakernaDela tomaterna och tärna gurkan. Strimla salladen. |
4 Done | Fördela salladen i tallrikar - toppa med räkor, krutonger, parmesan och lite extra sås om du vill det. |