Ingredients
-
1.5 dl Farinsocker
-
1.5 dl Strösocker
-
175 g Rumstempererat smör
-
4 dl Vetemjöl
-
1 tsk Vaniljsocker
-
2 st Ägg
-
1.5 tsk Bakpulver
-
100 g Mörk choklad
-
1 dl Chokladknappar (karamell)eller annan smak
-
Tillbehör
-
Vaniljglass
Directions
Chocolate chip cookie sandwich glass med färdigköpt vaniljglass. Så har man lust att baka lite cookies så kan testa att smeta lite glass emellan två kakor 🙂 Jag blandade hackad mörk choklad och chokladknappar med smak av karamell från Odense. Du kan blanda helt fritt mellan mörk, vit och mjölkchoklad beroende vad du tycker om!
Steps
1
Done
|
FörberedelserKlä två-tre plåtar med bakplåtspapper och sätt ugnen på 175 grader. |
2
Done
|
Blanda de torra ingredienserna i en bunke - mjöl, bakpulver och vaniljsocker. |
3
Done
|
Vispa smör med strösocker, farinsocker och vaniljsocker krämigt. Tillsätt 1 ägg åt gången tills smeten går ihop. |
4
Done
|
Blanda sedan ned de torra ingredienserna och sen 2/3 av chokladen om du vill spara lite att toppa med, annars kan du ha i allt. |
5
Done
|
Om du vill kan du ställa kakdegen i kylen en i ca 15 så blir den lättare att forma och klicka ut. |
6
Done
|
Grädda kakornaKlicka ut en masked kakdeg eller forma den till en boll som du sedan delar på mitten till 2 st kakor. Se till att ha tillräckligt med utrymme på så att kakorna inte flyter ihop. Toppa med resten av chokladen om du sparat den! |
7
Done
|
Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 8-10 min beroende på ugn och storlek. Låt de svalna helt innan du tar bort den från plåten. |
8
Done
|
Cookie glassNär kakorna svalnat kan du servera dem tillsammans med vaniljglass. Det går bra att bara bre på glassen och äta direkt eller så kan du göra några glassar som du sen förvarar i kylen! |