Ingredients
-
150 g Smör
-
3 st Ägg
-
3 dl Socker
-
1.5 dl Vetemjöl
-
0.75 dl Kakao
-
1.5 tsk Vaniljsocker
-
Chokladkräm
-
4 dl Vispgrädde
-
100 g Mjölkchoklad
-
300 g Mörk choklad
-
Topping
-
Hallon
-
Blåbär
Directions
Suupergod och krämig chokladkaka med chokladkräm och bär som bryter av det söta. En go-to när Dannys familj kommer över eller födelsedagsfikor.
Topping kan du göra som du vill men jag brukar ha mycket blåbär, hallon och jordgubbar!
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 175 grader. |
2
Done
|
ChokladkrämVärm grädden till kokpunkt. |
3
Done
|
Rör om tills chokladbitarna har smält. |
4
Done
|
KakbottenSätt ugnen på 175 grader. |
5
Done
|
Smält smöret och låt det svalna till rumstemperatur. |
6
Done
|
Blanda samman mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. |
7
Done
|
Häll i en smord och klädd springform. |
8
Done
|
ServeringBre på krämen på kakan. Krämen är tjockare när den har stått i kylen, om du vill ha den mer moussig är det bara att vispa upp den! |
9
Done
|
Lägg på massor av färska bär eller annan god topping, eller servera den som den är! |
2 Comments Hide Comments
Ser fantastisk ut! Hur stor ska springformen vara?
Tack! Använder en 20cm form! 😀