0 0
Chokladkaka med chokladkräm och färska bär

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
150 g Smör
3 st Ägg
3 dl Socker
1.5 dl Vetemjöl
0.75 dl Kakao
1.5 tsk Vaniljsocker
Chokladkräm
4 dl Vispgrädde
100 g Mjölkchoklad
300 g Mörk choklad
Topping
Hallon
Blåbär

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Chokladkaka med chokladkräm och färska bär

  • 1 tim +
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

  • Chokladkräm

  • Topping

Directions

Share

Suupergod och krämig chokladkaka med chokladkräm och bär som bryter av det söta.  En go-to när Dannys familj kommer över eller födelsedagsfikor.

Topping kan du göra som du vill men jag brukar ha mycket blåbär, hallon och jordgubbar!

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 175 grader.

2
Done

Chokladkräm

Värm grädden till kokpunkt.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt bakchokladen och mjölkchokladen i bitar

3
Done

Rör om tills chokladbitarna har smält.
Låt krämen svalna och häll över den i en skål. Ställ skålen i kylen tills den blir kall och rör om lite då och då under tiden du gör kakbottnen.

4
Done

Kakbotten

Sätt ugnen på 175 grader.

5
Done

Smält smöret och låt det svalna till rumstemperatur.
Vispa äggen och sockret luftigt och pösigt.

6
Done

Blanda samman mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
Tillsätt smöret.

7
Done

Häll i en smord och klädd springform.
Grädda i ca 20 minuter (håll koll, varierar beroende på ugn och hur kladdig du vill ha den)! Låt kakan svalna.

8
Done

Servering

Bre på krämen på kakan. Krämen är tjockare när den har stått i kylen, om du vill ha den mer moussig är det bara att vispa upp den!

9
Done

Lägg på massor av färska bär eller annan god topping, eller servera den som den är!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Morotsscones
previous
Morotsscones
Krämig kantarellpasta med gremolata
next
Krämig kantarellpasta med gremolata
Morotsscones
previous
Morotsscones
Krämig kantarellpasta med gremolata
next
Krämig kantarellpasta med gremolata

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment