0 0
Chokladkaka med chokladkräm och färska bär

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
150 g Smör
3 st Ägg
3 dl Socker
1.5 dl Vetemjöl
0.75 dl Kakao
1.5 tsk Vaniljsocker
Chokladkräm
4 dl Vispgrädde
100 g Mjölkchoklad
300 g Mörk choklad
Topping
Hallon
Blåbär

Chokladkaka med chokladkräm och färska bär

  • 1 tim +
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

  • Chokladkräm

  • Topping

Directions

Share

Suupergod och krämig chokladkaka med chokladkräm och bär som bryter av det söta.  En go-to när Dannys familj kommer över eller födelsedagsfikor.

Topping kan du göra som du vill men jag brukar ha mycket blåbär, hallon och jordgubbar!

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 175 grader.

2
Done

Chokladkräm

Värm grädden till kokpunkt.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt bakchokladen och mjölkchokladen i bitar

3
Done

Rör om tills chokladbitarna har smält.
Låt krämen svalna och häll över den i en skål. Ställ skålen i kylen tills den blir kall och rör om lite då och då under tiden du gör kakbottnen.

4
Done

Kakbotten

Sätt ugnen på 175 grader.

5
Done

Smält smöret och låt det svalna till rumstemperatur.
Vispa äggen och sockret luftigt och pösigt.

6
Done

Blanda samman mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
Tillsätt smöret.

7
Done

Häll i en smord och klädd springform.
Grädda i ca 20 minuter (håll koll, varierar beroende på ugn och hur kladdig du vill ha den)! Låt kakan svalna.

8
Done

Servering

Bre på krämen på kakan. Krämen är tjockare när den har stått i kylen, om du vill ha den mer moussig är det bara att vispa upp den!

9
Done

Lägg på massor av färska bär eller annan god topping, eller servera den som den är!

Emilia

Morotsscones
previous
Morotsscones
Krämig kantarellpasta med gremolata
next
Krämig kantarellpasta med gremolata
Morotsscones
previous
Morotsscones
Krämig kantarellpasta med gremolata
next
Krämig kantarellpasta med gremolata

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment