Ingredients
- 150 g Smör
- 3 st Ägg
- 3 dl Socker
- 1.5 dl Vetemjöl
- 0.75 dl Kakao
- 1.5 tsk Vaniljsocker
-
Chokladkräm
- 4 dl Vispgrädde
- 100 g Mjölkchoklad
- 300 g Mörk choklad
-
Topping
- Hallon
- Blåbär
Directions
Suupergod och krämig chokladkaka med chokladkräm och bär som bryter av det söta. En go-to när Dannys familj kommer över eller födelsedagsfikor.
Topping kan du göra som du vill men jag brukar ha mycket blåbär, hallon och jordgubbar!
Steps
1 Done | Sätt ugnen på 175 grader. |
2 Done | ChokladkrämVärm grädden till kokpunkt. |
3 Done | Rör om tills chokladbitarna har smält. |
4 Done | KakbottenSätt ugnen på 175 grader. |
5 Done | Smält smöret och låt det svalna till rumstemperatur. |
6 Done | Blanda samman mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. |
7 Done | Häll i en smord och klädd springform. |
8 Done | ServeringBre på krämen på kakan. Krämen är tjockare när den har stått i kylen, om du vill ha den mer moussig är det bara att vispa upp den! |
9 Done | Lägg på massor av färska bär eller annan god topping, eller servera den som den är! |
2 Comments Hide Comments
Ser fantastisk ut! Hur stor ska springformen vara?
Tack! Använder en 20cm form! 😀