0 0
Krämig kantarellpasta med gremolata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
300g Kantareller
1 klyfta Vitlöksklyftor
1 Gullök
5 dl Vispgrädde
1 msk Kantarellfond
1 tsk Timjan
0.5 dl Persilja färsk
Salt efter smak
1 msk Citron
Peppar efter smak
4 portioner Tagliatelle
Smör att steka i
1,5 msk Majsstärkelse ev. om du vill ha en tjockare sås

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krämig kantarellpasta med gremolata

Features:
    • 30
    • Portioner 4
    • Lätt

    Ingredienser

    Steg

    Dela

    Kantarellpasta! Hur gott är det inte? Riktigt gott om du frågar mig! Dessutom är det inte så komplicerat att laga. Steka upp lök/kantareller, grädde och kryddor. För att lyxa till det lite extra så toppa pastan med gremolata, som är blandning av parmesan, persilja, vitlök, citron och olivoja. Mums?

     

    Gremolata
    1 dl persilja
    1 vitlök
    30g parmesan
    1/2 citron
    2-3 msk olivolja
    Salt

    Steg

    1
    Färdig

    Börja med att mixa alla ingredienser till gremolatan, smaka av med salt. Koka vatten till pastan.

    2
    Färdig

    Skala och hacka löken. Ansa och dela kantarellerna. Fräs lök och vitlök i smör.

    3
    Färdig

    Tillsätt kantarellerna och stek tills allt vatten är borta. Tillsätt grädde, salt, peppar, fond, timjan och citron, låt puttra i 5-7min. För en tjockare sås red med lite majstärelse ( ca 1,5 msk utspätt i lite vatteen). Rör ner pasta i såsen, smaka av. Servera med gremolata!

    Emilia

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Gröt med god topping
    Föregående
    Proteinrik chokladgröt med dundertopping
    Smoothie med hallon och kakao
    Nästa
    Hallonsmoothie med kakao
    Gröt med god topping
    Föregående
    Proteinrik chokladgröt med dundertopping
    Smoothie med hallon och kakao
    Nästa
    Hallonsmoothie med kakao

    Kommentera