Ingredients
- 150 g Smör
- 200 g Bakchoklad Mörk
- 3 dl Strösocker
- 4 st Ägg
- 2.5 dl Vetemjöl
- 3 dl Vispgrädde
- 1.5 dl Nutella
Directions
Chokladkaka med Nutellamousse. Riktigt god kaka, rekommenderar att toppa kakan med färska bär för att bryta av sötman lite grann!
Steps
1 Done | KakbottenSätt ugnen på 175 grader. |
2 Done | Smält smöret. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Låt svalna lite. |
3 Done | Rör ner socker och ett ägg i taget. Tillsätt sedan salt och mjöl. |
4 Done | Häll smeten i en spring form och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min. Beroende på ung (det räckte med 15 min för mig). Gör ett stickprov! |
5 Done | NutellamoussenVärm upp 0.5 dl vispgrädde och rör ut med nutellan på svag värme. Dra bort från plattan. |
6 Done | NutellamousseVispa resten av grädden och rör ut med nutellablandningen. Låt stå i kylen en stund( ca 1 h) innan du brer ut den på kakan. |
7 Done | ServeringNär kakan svalnat i kylen, värm lite nutella så den blir mjuk. Ringla över kakan och gör ett mönster! |