Ingredients
-
150 g Smör
-
200 g Bakchoklad Mörk
-
3 dl Strösocker
-
4 st Ägg
-
2.5 dl Vetemjöl
-
3 dl Vispgrädde
-
1.5 dl Nutella
Directions
Chokladkaka med Nutellamousse. Riktigt god kaka, rekommenderar att toppa kakan med färska bär för att bryta av sötman lite grann!
Steps
1
Done
|
KakbottenSätt ugnen på 175 grader. |
2
Done
|
Smält smöret. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Låt svalna lite. |
3
Done
|
Rör ner socker och ett ägg i taget. Tillsätt sedan salt och mjöl. |
4
Done
|
Häll smeten i en spring form och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min. Beroende på ung (det räckte med 15 min för mig). Gör ett stickprov! |
5
Done
|
NutellamoussenVärm upp 0.5 dl vispgrädde och rör ut med nutellan på svag värme. Dra bort från plattan. |
6
Done
|
NutellamousseVispa resten av grädden och rör ut med nutellablandningen. Låt stå i kylen en stund( ca 1 h) innan du brer ut den på kakan. |
7
Done
|
ServeringNär kakan svalnat i kylen, värm lite nutella så den blir mjuk. Ringla över kakan och gör ett mönster! |