0 0
Chokladkaka med Nutellamousse

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

150 g Smör
200 g Bakchoklad Mörk
3 dl Strösocker
4 st Ägg
2.5 dl Vetemjöl
3 dl Vispgrädde
1.5 dl Nutella

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Chokladkaka med Nutellamousse

  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Chokladkaka med Nutellamousse. Riktigt god kaka, rekommenderar att toppa kakan med färska bär för att bryta av sötman lite grann!

Steps

1
Done

Kakbotten

Sätt ugnen på 175 grader.

2
Done

Smält smöret. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Låt svalna lite.

3
Done

Rör ner socker och ett ägg i taget. Tillsätt sedan salt och mjöl.

4
Done

Häll smeten i en spring form och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min. Beroende på ung (det räckte med 15 min för mig). Gör ett stickprov!

5
Done

Nutellamoussen

Värm upp 0.5 dl vispgrädde och rör ut med nutellan på svag värme. Dra bort från plattan.

6
Done

Nutellamousse

Vispa resten av grädden och rör ut med nutellablandningen. Låt stå i kylen en stund( ca 1 h) innan du brer ut den på kakan.

7
Done

Servering

När kakan svalnat i kylen, värm lite nutella så den blir mjuk. Ringla över kakan och gör ett mönster!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Färsfylld zucchini
previous
Färsfylld zucchini toppad med getost
Pasta med svampsås
next
Krämig svamppasta
Färsfylld zucchini
previous
Färsfylld zucchini toppad med getost
Pasta med svampsås
next
Krämig svamppasta

Add Your Comment