Ingredients
- 10 st Kycklingklubbor
- 5 dl Cornflakes
- 1 tsk Chilipulver
- 0.25 dl Rapsolja
- Salt
- 2 st Vitlöksklyftor
- 3 dl Vetemjöl
- 3 dl Mjölk
-
Tillbehör
- 300 g Risnudlar
- 0.25 dl Rapsolja
- 0.5 st Chili
- 1 st Vitlöksklyftor
- Salt
- Gurka
- Rödvinsvinäger
- Sötsursås
Directions
Kycklingklubbor panerade i cornflakes. Cornflakesen ger kycklingen en krispig yta och tillsammans med risnudlarna och den sötsursås blir det väldigt gott. Du kan göra samma sak med kycklinglår eller vingar.
Steps
1 Done | Marinera kycklingenMarinera kycklingen i olja, salt, vitlök och chilipulver. Låt stå i kylen i ca 30 min innan tillagning. |
2 Done | Sätt ugnen på 225 grader över och undervärme. Klä en plåt med bakplåtspapper. |
3 Done | Vänd kycklingen första i mjöl, sen mjölk och sist cornflakes. Placera på plåten och fortsätt så tills alla kycklingklubbor är panerade. |
4 Done | RisnudlarBlötlägg nudlarna och sila av. Värm på 0.25 dl olja, hacka ner en halv chili och värm på i ca 1 min. Ta oljan från plattan och pressa ner 1 vitlöksklyfta och 1 nypa salt. |
5 Done | ServeringServera kycklingklubborna med risnudlar, syrlig gurka och sötsursås. |