Ingredients
-
10 st Kycklingklubbor
-
5 dl Cornflakes
-
1 tsk Chilipulver
-
0.25 dl Rapsolja
-
Salt
-
2 st Vitlöksklyftor
-
3 dl Vetemjöl
-
3 dl Mjölk
-
Tillbehör
-
300 g Risnudlar
-
0.25 dl Rapsolja
-
0.5 st Chili
-
1 st Vitlöksklyftor
-
Salt
-
Gurka
-
Rödvinsvinäger
-
Sötsursås
Directions
Kycklingklubbor panerade i cornflakes. Cornflakesen ger kycklingen en krispig yta och tillsammans med risnudlarna och den sötsursås blir det väldigt gott. Du kan göra samma sak med kycklinglår eller vingar.
Steps
1
Done
|
Marinera kycklingenMarinera kycklingen i olja, salt, vitlök och chilipulver. Låt stå i kylen i ca 30 min innan tillagning. |
2
Done
|
Sätt ugnen på 225 grader över och undervärme. Klä en plåt med bakplåtspapper. |
3
Done
|
Vänd kycklingen första i mjöl, sen mjölk och sist cornflakes. Placera på plåten och fortsätt så tills alla kycklingklubbor är panerade. |
4
Done
|
RisnudlarBlötlägg nudlarna och sila av. Värm på 0.25 dl olja, hacka ner en halv chili och värm på i ca 1 min. Ta oljan från plattan och pressa ner 1 vitlöksklyfta och 1 nypa salt. |
5
Done
|
ServeringServera kycklingklubborna med risnudlar, syrlig gurka och sötsursås. |