Ingredients
-
3 st Zucchinistora
-
500g Köttfärsvalfri färs
-
1 paket Krossade tomater
-
200 g Champinjoner
-
2 st Vitlöksklyftor
-
150 g Getostfunkar även med feta eller vanlig hård ost
-
0.5 dl Persiljafärsk
-
Örtsaltefter smak
-
1 msk Grönsaksfond
-
1 krm Peppar
-
1 tsk Oregano
Directions
Färsfylld zucchini toppad med getost. En rätt som inte är så krånglig att göra som man kan tro! Den är dessutom lätt att göra vegetarisk. Byt ut köttfärsen till vegetarisk/vegansk färs. Servera med tzatziki och en grekisk sallad. Mums!
Steps
1
Done
|
FörberedelserBörja med att dela zucchinin och gröp ur dem med en sked. Spara innehållet som du kan använda i fyllningen. |
2
Done
|
Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka champinjonerna och fräs dem i olja. Tillsätt köttfärs och stek till köttfärsen får färg. |
3
Done
|
Tillsätt krossade tomater, vitlök, grönsaksfond, örtsalt, peppar, oregano, gyroskrydda (går att skippa) och färsk persilja. Låt puttra i 10-15min. |
4
Done
|
Fyll zucchininsen och strö över getosten. Du kan ersätta den med fetaost eller vanlig hårdost. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 min. Servera med tzatziki och en god sallad! |