Ingredients
- 5 dl Mannagryn
- 100 g Smör
- 1.5 dl MjölkRumstemperatat
- 1 msk Strösocker
- 2.5 tsk Bakpulver
- 1 nypa Salt
Directions
Harcha – marockanska mannagrynsbröd som steks i panna. Påminner lite om scones! Om du inte ätit det så kan jag rekommendera dig att testa. Enkelt, relativt snabbt och smidigt och gott. Vi åt dem med aprikosmarmelad och smör/ost ?
Steps
1 Done | Smält smöret. Blanda ner alla torra ingredienser i en bunke - mannagryn, bakpulver, salt och socker. |
2 Done | Tillsätt smöret, blanda och tillsätt till sist mjölken - blanda. |
3 Done | Täck bunken och låt stå i 10-15 min. Strö ut lite mannagryn och platta ut degen och stansa ut små runda mackor ca 1cm tjocka. Stek på medelvärme i en torr panna i ca 5min på varje sida. Servera med marmelad. |