Ingredients
-
8 dl Havregryn
-
4 dl Rågflingor
-
1 dl Solrosfrön
-
1 dl Pumpafrön
-
0.5 dl Sesamfrön
-
2 dl Hasselnötter
-
0.75 dl Honung
-
2 tsk Kanel
-
1.5 dl Vatten
-
0.75 dl Rapsolja
Directions
Steps
1
Done
|
Värm ugnen till 150 grader. |
2
Done
|
Rör ihop alla torra ingredienser i en stor bunke. Värm vattnet i en kastrull med rapsolja och honung eller lönnsirap. Häll ner i bunken och krama in vätskan väl i blandningen. |
3
Done
|
Sprid ut på blandningen på 2 plåtar, ända ut till kanterna, och platta till den med händerna så att granolan ligger utspritt så jämt som möjligt. Rosta i ugnen i ca 30 -35 minuter, och rör om då och då. Låt svalna och lägg in i burkar! |
2 Comments Hide Comments
Låter ganska enkelt! Det ska jag pröva.
Vad roligt! 😀