Ingredients
- 8 dl Havregryn
- 4 dl Rågflingor
- 1 dl Solrosfrön
- 1 dl Pumpafrön
- 0.5 dl Sesamfrön
- 2 dl Hasselnötter
- 0.75 dl Honung
- 2 tsk Kanel
- 1.5 dl Vatten
- 0.75 dl Rapsolja
Directions
Steps
1 Done | Värm ugnen till 150 grader. |
2 Done | Rör ihop alla torra ingredienser i en stor bunke. Värm vattnet i en kastrull med rapsolja och honung eller lönnsirap. Häll ner i bunken och krama in vätskan väl i blandningen. |
3 Done | Sprid ut på blandningen på 2 plåtar, ända ut till kanterna, och platta till den med händerna så att granolan ligger utspritt så jämt som möjligt. Rosta i ugnen i ca 30 -35 minuter, och rör om då och då. Låt svalna och lägg in i burkar! |
2 Comments Hide Comments
Låter ganska enkelt! Det ska jag pröva.
Vad roligt! 😀