Ingredients
-
Persikosirap
-
4 st Persika
-
750 ml Vatten
-
4 dl Strösocker
-
För ett glas iste
-
2.5 dö Vatten
-
1 påse Lipton persiko & mangote
-
0.75 dl Persikosirap
-
Isbitar
-
Citron
-
Persika
Directions
Receptet nedan är för ett glas men sirapen räcker till minst 7-8 glas. Passa även på att koka mer te så har du kallt te redo i kylen när du vill göra ett glas!
Ps: pressa inte ur tet ur påsen får då kommer beskan fram.
Receptvideo här.
Fina glas att servera med finns här (adlink) och praktiska sugrör i glas här. (adlink)
Steps
1
Done
|
PersikosirapKlyfta persikan med skal på. Lägg i en kastrull tillsammans med socker och vatten. Koka upp och låt koka på medelvärme i 15 minuter. Rör om ibland. Mosa persikan med potatisstomp och sila av. Låt sirapen svalna i kylen. Förvara sedan i en flaska. |
2
Done
|
Gör isteKoka upp vatten och låt teet dra i vattnet i ca 15 minuter. Räkna med en tepåse per 2.5-3 dl vatten. Pressa inte ur påsarna för då blir det beskt. Du kan koka en större mängd och ha kallt i kylen. Blanda kallt te, persikosirap, is och citron i ett glas. Smaka av med mer sirap eller mer te för att hitta din perfekta balans mellan sötma och te. Dekorera med citronmellis och persika om du vill. Njut! |