0 0
Kaka med syrliga körsbär

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
5 st Ägg
3 dl Strösocker
2 dl Naturell yoghurt
1,5 dl Rapsolja
4 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
400-500g Frysta körsbär
Florsocker att pudra över kakan

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Kaka med syrliga körsbär

  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Saftig, mjuk och lagom söt körbärskaka! De syrliga körbären gifter sig så bra med söta kakan. Har inte testat att byta ut körsbären mot andra bär, men kan tänka mig att det är gott med hallon också!

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 200g. Separera gulorna och äggvitorna. Vispa upp äggvitorna till ett vitt skum och tillsätt sedan lite socker åt gången tills att allt är vispat.

2
Done

Vispa upp gulorna lätt med en gaffel och blanda ihop med äggvitorna. Tillsätt sedan olja, yoghurt, bakpulver och mjöl och vänd ihop till en jämn smet.

3
Done

Smöra och mjöla en form 20*35 cm ungefär och vänd ner smeten.

4
Done

Lägg sedan körsbären jämnt över smeten (kläm ur dem lite så de inte är för blöta). För att körsbären inte ska vara kvar på toppen eller sjunka ner till botten så petade jag ner dem pyttelite med toppen av en kniv så att de precis syns.

5
Done

Sänk ugnen till 180 och grädda sedan i ca 20-35min (beror på form och ugn så håll koll). För mig räckte det med 20. Den är klar när kakan är gyllenbrun och kanterna börjar släppa från formen. Låt svalna och pudra sedan över florsocker.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nyttig kärleksmums i micron
previous
Kärleksmums mugcake
Brigadeiros - brasilianska chokladbollar
next
Brigadeiro – brasilianska chokaldtryfflar på kondenserad mjölk
Nyttig kärleksmums i micron
previous
Kärleksmums mugcake
Brigadeiros - brasilianska chokladbollar
next
Brigadeiro – brasilianska chokaldtryfflar på kondenserad mjölk

Add Your Comment