Ingredients
-
2 dl Strösocker
-
2 dl Ljus sirap
-
2 dl Grädde
-
1 st Apelsin
-
1 dl Pistagenötter
Directions
Knäck med med apelsin och pistage. Supergod twist på den traditionella knäcken. Knäck kan vara lite kladdigt och meckigt att göra men har du en termometer och en knäcktratt. Har du ingen termometer så kan du göra kulprovet. Kulprovet gör du genom att droppa en tsk av kolan i kallt vatten. Kan du ta upp den och forma en kula är den klar, rinner den ut är den inte klar ännu.
Har du inget knäcktratt så kan du hälla över knäcken i en liten kanna.
Receptet ger ca 30 st knäckkolor.
Steps
1
Done
|
Finhacka pistagen och riv skalet från apelsinet (ej det vita). |
2
Done
|
Vänd i grädde, sirap och socker i en medelstor kastrull (som rymmer 1-1,5liter). Vänd i apelsinskal. Låt koka upp tills den når 125 grader. Använd termometer om du har det, om inte så gör kulprovet (se hur du gör det i beskrivningen). |
3
Done
|
Har du en knäcktratt så använd den för att fördela knäcken i formarna annars så kan du hälla över knäcken i en kanna. |