0 0
Krämig cheesecake med passionsfrukt och vit choklad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Botten
15 st Digestivkex
75 g Smör
Fyllning
600 g Färskost rumstempererad
1 krm Vaniljpulver
200 g Vit choklad
1 dl Florsocker
2 dl Grädde
Passionfruktscurd
10 st kuber Fryst passionfrukt i kuber
1.5 dl Strösocker
3 st Ägg
50 g Smör
1 msk Majsstärkelse
Garnering
2 st Passionsfrukt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Krämig cheesecake med passionsfrukt och vit choklad

  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

  • Botten

  • Fyllning

  • Passionfruktscurd

  • Garnering

Directions

Share

Krämig och god passionfruktscheesecake med vit choklad. Går snabbt att baka och passionsfruktcurden passar perfekt till den krämiga fyllningen. Jag använder frysta passionsfruktskuber som man hittar i frysdisken på ICA. Det blir mycket billigare och smaken blir lika god!

Steps

1
Done

Börja med passionfrukstcurden

Tina passionfruktskuberna. Vispa äggen lätt i en skål och blanda ihop med passionsfrukten, socker och majstärkelse. Sila av kärnorna och eventuella klumpar från majstärkelsen. Lägg över i en värmetålig skål över ett vattenbad. Rör om hela tiden tills curden tjockat. Tar omkring 10 min. Ta skålen från plattan och vänd i smöret tills det smält. Lägg över curden i en skål och låt svalna i kylen.

2
Done

Botten

Mixa kexet till ett smul. Blanda med smält smör och tryck ut i form klädd med bakplåtspapper ca 20 cm i diameter. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.

3
Done

Fyllningen

Smält chokladen och låt den svalna något. Viktigt att ingredienserna är rumstemperade, annars kan chokladen stelna och när den blandas ihop med färskosten. Det påverkar inte förstås inte smaken, men bara en sak att tänka på!
Sikt ner florsockret i färskoste. Vänd ihop försiktigt med en slickepott. Vänd sedan den vita chokladen. Vänd ihop. Vänd sist ihop lättvispad grädde och vaniljpulver.

4
Done

Montera

Lägg fyllningen på kexbotten och bre sedan på passionsfruktscurden. Låt cheesecaken stå i formen i kylen i minst 3-4h men helst över natten. Vid servering så lossa försiktigt formen och lägg över cheesecaken på ett fat! Toppa med färsk passionsfrukt!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pastasallad med kronärtskocksröra
previous
Pastasallad med kronärtskocksröra
next
Pasta med champinjoner, bacon och paprika
Pastasallad med kronärtskocksröra
previous
Pastasallad med kronärtskocksröra
next
Pasta med champinjoner, bacon och paprika

4 Comments Hide Comments

Add Your Comment