Ingredients
-
Botten
-
15 st Digestivkex
-
75 g Smör
-
Fyllning
-
600 g Färskostrumstempererad
-
1 krm Vaniljpulver
-
200 g Vit choklad
-
1 dl Florsocker
-
2 dl Grädde
-
Passionfruktscurd
-
10 st kuber Fryst passionfrukt i kuber
-
1.5 dl Strösocker
-
3 st Ägg
-
50 g Smör
-
1 msk Majsstärkelse
-
Garnering
-
2 st Passionsfrukt
Directions
Krämig och god passionfruktscheesecake med vit choklad. Går snabbt att baka och passionsfruktcurden passar perfekt till den krämiga fyllningen. Jag använder frysta passionsfruktskuber som man hittar i frysdisken på ICA. Det blir mycket billigare och smaken blir lika god!
Steps
1
Done
|
Börja med passionfrukstcurdenTina passionfruktskuberna. Vispa äggen lätt i en skål och blanda ihop med passionsfrukten, socker och majstärkelse. Sila av kärnorna och eventuella klumpar från majstärkelsen. Lägg över i en värmetålig skål över ett vattenbad. Rör om hela tiden tills curden tjockat. Tar omkring 10 min. Ta skålen från plattan och vänd i smöret tills det smält. Lägg över curden i en skål och låt svalna i kylen. |
2
Done
|
BottenMixa kexet till ett smul. Blanda med smält smör och tryck ut i form klädd med bakplåtspapper ca 20 cm i diameter. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen. |
3
Done
|
FyllningenSmält chokladen och låt den svalna något. Viktigt att ingredienserna är rumstemperade, annars kan chokladen stelna och när den blandas ihop med färskosten. Det påverkar inte förstås inte smaken, men bara en sak att tänka på! |
4
Done
|
MonteraLägg fyllningen på kexbotten och bre sedan på passionsfruktscurden. Låt cheesecaken stå i formen i kylen i minst 3-4h men helst över natten. Vid servering så lossa försiktigt formen och lägg över cheesecaken på ett fat! Toppa med färsk passionsfrukt! |
4 Comments Hide Comments
Ska den stå i kyl eller frys när man monterat den?
Hej! I kylen! 🙂 uppdaterat i receptet nu!
När ska man lägga på passionfruktscurden? Eller ska den stå i frysenoch förberedas som fyllningen? 🙂
Direkt eller senare, både funkar 😍