Ingredients
-
600 g Svamp (valfri)
-
30 g Smör
-
1 st Gullök
-
1 st Vitlöksklyftor
-
4 dl Vispgrädde
-
2 dl Mjölk
-
1 st Citron
-
2 tsk Kantarellfond
-
1 tsk Timjan
-
0.25 tsk Chilipulver
-
Peppar
-
Salt
-
Övrigt
-
400 g Pasta
-
Persilja
-
Parmesan
Directions
Septembers säsongspasta blir inget mindre än en krämig svamppasta i en god citronsås. I detta recept kan du ha olika sortes svamp. Det lyxigaste är om du har plockat svampen själv men det går lika bra att köra med färdigköpt svamp.
Steps
1
Done
|
Ansa, skiva och stek svampen först helt utan smör eller olja så svampen får svettas ur vätska. När svampen tappat vätskan. Tillsätt smör och stek tills svampen fått yta. Salta. Ställ sedan svampen åt sidan. |
2
Done
|
Stek lök i samma panna i smör tills den mjuknat. Pressa i vitlök, zest från citronen och tillsätt timjan och chilipulver. |
3
Done
|
Red såsen med majstärkelse (ca 1 msk majstärkelse i 1-2 msk vatten). Smaka av igen och salta mer om det behövs. |
4
Done
|
ServeraServera pastan med persilja och parmesan. |