Ingredients
-
Fyllning
-
1 st Purjolök
-
1 st Gullök
-
2 st Vitlöksklyftor
-
3 paket Bacon
-
Peppar
-
Bechamel
-
1.5 liter Ljummen mjölk
-
2 dl Vetemjöl
-
100 g Smör
-
2 krm Muskotnöt
-
Örtsalt
-
övrigt
-
1 paket Lasagneplattor
-
150 g Riven ostvalfri variant
Directions
En enkel och god lasagne med purjolök och bacon. Ost och massor av krämig bechamelsås. Tycker purjo och bacon passar väldigt bra ihop. Brukar göra en pasta med den kombinationen och det var därifrån som jag fick idén till den här lasagnen.
Steps
1
Done
|
FyllningTärna baconet. Skölj och strimla purjolöken. Finhacka gullök och riv vitlök. |
2
Done
|
BechamelsåsSmält smöret i en kastrull. Värm upp mjölken i micron så att den är ljummen. Tillsätt mjölet och rör ihop tills de har klumpats ihop med smöret. Låt det gå en kort stund utan att det bränns och tillsätt sedan lite mjölk åt gången. Ungefär 1/3. Låt det koka upp och tillsätt resten. Fortsätt så under omrörning tills all mjölk är i. Riv ner muskotnöt och salta. Vänd i osten och låt den smälta in. Smaka av. Bechamelen kommer ge smak till lasagnen så vi vill inte ha en smaklös bechamel. |
3
Done
|
Montera lasagnenSätt ugnen på 200 grader. |
4
Done
|
ServeraLåt lasagnen svalna något och servera sedan med valfri sallad! |