Ingredients
-
Cheesecake
- 75 g Kavring
- 25 g Smält smör
- 200 g Färskost
- 1.5 dl Créme Fraiche
- 0.5 tsk Citronsaft
- 2 msk Rödlök
- 1.5 msk Gräslök
- 1.5 msk Dill
- Salt
-
Topping
- 150 g Gravad lax
- Citron
- Gräslök
- Dill
Directions
God och krämig salt cheesecake med gravad lax, färskost, dill, gräslök och citron. Smaker av sommar och skärgård som passar perfekt på en buffé till antingen midsommar, påsk eller när som helst.
Receptet är skrivet för 4 st portioner i serveringsglas. Vill du hellre servera en stor cheesecake i springform 20 cm kan du välja 12 portioner så att ingredienserna blir x3!
Steps
1 Done | BottenMixa kavring till ett smul i en matberedare. Vänd i smält smör och mixa ihop med matberedaren. Tryck ut kavringen i botten på 4 serveringsglas. |
2 Done | FyllningVispa ihop färskost och creme fraiche med elvisp i en bunke. Det kommer kännas löst till en början men efter lite vispande kommer det få en tjockare konsistens. |
3 Done | Finhacka rödlök, gräslök och dill och vänd sedan ned i fyllningen. Smaka upp fyllningen med citronsaft och salt. Lägg fyllningen ovanpå kavringbotten och låt stå i kylen i minst 2-3h eller fram till servering. |
4 Done | ServeringToppa med en rullad ros av gravad lax, en citronskiva, finhackad gräslök och dill. |