Ingredients
-
3 st Äggvita
-
2 dl Strösocker
-
1 tsk Majsstärkelse
-
0.5 tsk Citronsaft
-
Lemoncurd
-
3 st Ägg
-
1 dl Citronsaft
-
50 g Smör
-
1 citron Citronskal
-
1.5 dl Strösocker
Directions
Krispig maräng med seg insida, syrlig lemoncurd, grädde och färska bär. Den söta märngen passar perfekt till lemoncurden. Blir verkligen en perfekt balans mellan syra och sötma. Ska definitivt göra det här i sommar! En perfekt sommardessert! Det går även att göra 2 bottnar av marängen istället för 4 mindre.
Steps
1
Done
|
PavlovaSätt ugnen på 170 g (den ska direkt sänkas till 120 när du har i marängen i ugnen) |
2
Done
|
Tillsätt sedan lite socker åt gången. 0.25- dl åt gången så vispar du kanske i 1 min. När du haft i allt socker vispar du i 5 min till. Den ska då vara len och du ska inte kunna känna några sockerkristaller mellan fingrarna. Vänd ner citronsaften och majstärkelsen och blanda försiktigt med en slickepott. |
3
Done
|
Klicka ut marängen på ett bakplåtspapper och forma små gropar i marängen. Blir 4 st. Ställ i ugnen och sänk nu värmen, låt gå i ugnen i ca 1h, de ska inte få färg. Låt marängerna svalna, Servera direkt eller låt stå til kvällen/dagen därpå torrt. |
4
Done
|
LemoncurdVispa upp äggen lätt i en värmetålig skål. Rör ner socker, citronsaft och citronskal och rör ihop. Ställ över ett vattenbad och rör runt tills curden tjocknat. Ta bort skålen från värmen och ha i smöret och rör runt tills de smält. Häll över i en ren burk och låt svalna. |
5
Done
|
ServeringKlicka på 2-3 msk gräde och 1-2 msk lemoncurd på varje maräng. Toppa med bär! |