0 0
Krämig chokladbrownie med chokladfudge och bär

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
100 g Mörk choklad
100 g Mjölkchoklad
1 dl Strösocker
100 g Smör
1 tsk Vaniljsocker
2 st Ägg
0.75 dl Vetemjöl
Chokladfudge
1.5 dl Vispgrädde
0.5 dl Strösocker
0.5 dl Ljus sirap
100 g Mörk choklad
50 g Smör
50 g Mjölkchoklad
Topping
Färska hallon
Jordgubbar

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krämig chokladbrownie med chokladfudge och bär

  • Portioner 8
  • Medium

Ingredienser

  • Chokladfudge

  • Topping

Steg

Dela
Annons:

Krämig chokladbrownie med chokladfudge och bär. Den här kakan är riktigt riktigt god – en riktig chokladdröm. De färska bären bryten av sötman och balanserar upp den söta chokladen. Kakan är enkel att göra med lite tidskrävande då fudgen behöver ett par timmar på sig för att stelna. Den går med fördel att förbereda dagen innan du vill servera den. Servera den direkt från kylen eller efter att den stått framme en stund beroende på vad du föredrar 🙂

Tips på köksredskap här

Steg

1
Färdig

Browniebotten

Sätt ugnen på 175 grader. Smörja och täck en form 18 cm i diameter med bakplåtspapper).

2
Färdig

Smält smöret i en kastrull. Bryt ner chokladen (båda sorterna) och rör om tills chokladen smält.

3
Färdig

Knäck äggen i en skål och vispa upp lätt. Tillsätt sockret och blanda. Häll ned smör/chokladbladningen och sikta till sist ner mjölet och vaniljsockret. Vänd ihop till en jämn smet och vänd ner i springformen.
Grädda i ca 20 min eller tills kakan "stannat" men fortfarande ser kladdig ut. Håll koll efter 10 min för detta kan variera beroende på ugn.

4
Färdig

Ta ut kakan och låt den svalna helt.

5
Färdig

Chokladfudgen

Vänd ner grädde, ljus sirap, socker och hackad mörk choklad i en kastrull. Låt koka upp och sjud på medelvärme i ca 15 min. Undvik att röra om för mycket för då kan sockerkristaller bildas. Rör om någon enstaka gång.

6
Färdig

När det gått 15 min vänd ner smöret till det smält och vänd sedan ner hackad mjölkchoklad och vänd tills den är helt smält. Låt fudgen svalna en aning och hel sedan över den på browniebotten som fortfarande ligger i formen. Låt sedan fudgen stelna i kylen i 4-5h. Toppa kakan sedan med färska bär!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
chevresallad med rödbetor
Föregående
Rödbetssallad med chevre
minipavlova med lemoncurd och bär
Nästa
Minipavlova med lemoncurd och färska bär
chevresallad med rödbetor
Föregående
Rödbetssallad med chevre
minipavlova med lemoncurd och bär
Nästa
Minipavlova med lemoncurd och färska bär

4 Comments Dölj kommentarer

Hur mycket smör ska det vara i chokladfudgen.? Bakar krämig chokladbrownie
Står i löpande text att smöret ska inget i listan på ingridienser

Kommentera