Ingredients
-
150 g Smör
-
3 dl Strösocker
-
3 st Ägg
-
2 tsk Vaniljsocker
-
1 tsk Bakpulver
-
1.5 dl Kakao
-
70 g Mjölkchoklad
-
0.5 paket Oreos
-
1.5 dl Vetemjöl
Directions
Oreobrownie med bitar av mjölkchoklad. Jag sitter alltid och hökar framför ugnen de sista 5-10 min av gräddningstiden och tar ut den när den fortfarande är kladdig och lite skakig. Den sätter sig se när den svalnat. Det är viktigt att lära känna sin ugn och gå efter den och inte efter exakt det som står i ett recept. Sätt timern på halva tiden och ta en titt, förläng sedan timern med några minuter åt gången tills den är färdig.
Den här brownien är riktigt rikigt god! Mjuk, saftig, kladdig och lagom söt om du frågar mig 😀
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form 20*20 eller 20*15 med bakplåtspapper. |
2
Done
|
Vispa ihop socker och ägg pösigt i ca 5-6 minuter. Sikta ner de torra ingredienser (mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker) och vänd ner smöret. Vänd ihop till en jämn smet med en slickepott. |
3
Done
|
Grovhacka mjölkchoklad och vänd ner i smeten. |
4
Done
|
Grädda mitt i ugnen mellan 25-30 min, kakan ska skakig med gräddad skorpa och kanter. Jag tar ut den medan den fortfarande ser kladdig ut och är skakig när man vickar på formen. Den stelnar sen. Låt svalna helt innan den skärs upp - ställ gärna i kylen. |