0 0
Paneng röd curry

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 ml Kokosmjölk
400 g Kycklingfilé
2 msk Röd currypasta
2 st Schalottenlök
1 st Vitlök
1 burk Bambuskott
150 g Sockerärtor
1 st Paprika röd
0.5 st Lime
1 msk Fisksås
2 tsk Strösocker

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Paneng röd curry

  • 40
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Paneng – röd thailändsk curry som är riktigt god och relativ enkel att göra. Du kan ersätta kycklingen mot räkor, fläsk eller bara ha i grönsaker.

Servera curryn med ris!

Steps

1
Done

Strimla och stek kycklingen. Ställ sedan åt sidan.

2
Done

Hacka löken och vitlöken och fräs en stund på medelvärme tills löken mjuknat. Tillsätt sedan currypastan och låt fräsa i ca 3 min. Tillsätt kokosmjölk, fisksås, limesaft och socker och låt puttra i 10 min. Strimla under tiden paparikan.

3
Done

Smaka av såsen så att du har en fin balans mellan syra, sälta och sötma. Häll i kyckligen, strimlad paprika och bambuskott. Låt puttra tills paprikan mjuknat litegrann (inte helt) och tillsätt då sockerärtorna. Rör om och låt puttra i ytterligare 2-3 min. Servera curryn med ris!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
chiasylt med hallon
previous
Chiasylt med hallon
Krämig räksoppa med sparris
next
Krämig räksoppa med sparris
chiasylt med hallon
previous
Chiasylt med hallon
Krämig räksoppa med sparris
next
Krämig räksoppa med sparris

Add Your Comment