Ingredients
-
400 ml Kokosmjölk
-
400 g Kycklingfilé
-
2 msk Röd currypasta
-
2 st Schalottenlök
-
1 st Vitlök
-
1 burk Bambuskott
-
150 g Sockerärtor
-
1 st Paprika röd
-
0.5 st Lime
-
1 msk Fisksås
-
2 tsk Strösocker
Directions
Paneng – röd thailändsk curry som är riktigt god och relativ enkel att göra. Du kan ersätta kycklingen mot räkor, fläsk eller bara ha i grönsaker.
Servera curryn med ris!
Steps
1
Done
|
Strimla och stek kycklingen. Ställ sedan åt sidan. |
2
Done
|
Hacka löken och vitlöken och fräs en stund på medelvärme tills löken mjuknat. Tillsätt sedan currypastan och låt fräsa i ca 3 min. Tillsätt kokosmjölk, fisksås, limesaft och socker och låt puttra i 10 min. Strimla under tiden paparikan. |
3
Done
|
Smaka av såsen så att du har en fin balans mellan syra, sälta och sötma. Häll i kyckligen, strimlad paprika och bambuskott. Låt puttra tills paprikan mjuknat litegrann (inte helt) och tillsätt då sockerärtorna. Rör om och låt puttra i ytterligare 2-3 min. Servera curryn med ris! |