Ingredients
- 400 ml Kokosmjölk
- 400 g Kycklingfilé
- 2 msk Röd currypasta
- 2 st Schalottenlök
- 1 st Vitlök
- 1 burk Bambuskott
- 150 g Sockerärtor
- 1 st Paprika röd
- 0.5 st Lime
- 1 msk Fisksås
- 2 tsk Strösocker
Directions
Paneng – röd thailändsk curry som är riktigt god och relativ enkel att göra. Du kan ersätta kycklingen mot räkor, fläsk eller bara ha i grönsaker.
Servera curryn med ris!
Steps
1 Done | Strimla och stek kycklingen. Ställ sedan åt sidan. |
2 Done | Hacka löken och vitlöken och fräs en stund på medelvärme tills löken mjuknat. Tillsätt sedan currypastan och låt fräsa i ca 3 min. Tillsätt kokosmjölk, fisksås, limesaft och socker och låt puttra i 10 min. Strimla under tiden paparikan. |
3 Done | Smaka av såsen så att du har en fin balans mellan syra, sälta och sötma. Häll i kyckligen, strimlad paprika och bambuskott. Låt puttra tills paprikan mjuknat litegrann (inte helt) och tillsätt då sockerärtorna. Rör om och låt puttra i ytterligare 2-3 min. Servera curryn med ris! |