Ingredients
- 250 g Körsbärstomater
- 0.5 st Chili
- 2 st Vitlök
- 1 st Schalottenlök
- 400 g Pasta
- 75 g Smör
- 2 st Buffelmozzarella
- 3 msk Olivolja
- 50 g Pinjenötter
- Basilikaefter smak
- Saltefter smak
- Pepparefter smak
Directions
Pasta med tomater, buffelmozzarella och pinjenötter. En smakrik tomatpasta som i första anblick kan se lite torr och tråkig, men icke! Smöret, vitlöken, chilin och tomaterna gör pastan både smakrik och god. Och sen får vi inte glömma pinjenötterna och mozzarellan som både ger en god konsistens och smakkombination 😀 testa!
Den är dessutom relativ enkel och snabb att laga. Tänk på att välja så söta tomater du kan hitta!
Steps
1 Done | FörberedelserBörja med att rosta pinjenötterna i en torr panna och ställ åt sidan. Hacka chili, vitlök och scharlottenlök så att du har allting redo. |
2 Done | Fräs chili och scharlottenlök i olivolja på medelvärme tills löken mjuknat en aning. Tillsätt då smör och vitlök och fräs i ett par minuter till utan att vitlöken tar färg. |
3 Done | Dela tomaterna och tillsätt den i pannan tillsammans med salt och peppar. Låt puttra till tomaterna är mjuka och släppt vätska (ca 10 min). Smaka av. När pastan är klar, spara 1 dl av pastavattnet. Vänd ner pastan, pastavattnet, basilika och hälften av mozzarellan. Vänd runt! |
4 Done | Servera pastan med pinjenötter och mer mozzarella och basilika. |