Ingredients
-
Kycklingen
-
700 g Kycklingfilé
-
1 påse Tacokrydda
-
1 liter Vatten
-
1 msk Paprikapulver
-
1 tsk Paprikapulver smoked
-
1 tsk Oregano
-
1 tsk Chilipulver
-
3 tsk Chipotle paste
-
2 tsk Strösocker
-
3 st Vitlöksklyftor
-
1 st Lime
-
Tillbehör
-
250 g Körsbärstomater
-
0.5 st Gurka
-
1 st Rödlök
-
3 dl Fryst mango
-
1 burk Majs
-
2 dl Gräddfil
-
1 burk Salsasås
-
1 dl Jalapenos
-
200 g Riven mozzarella
-
2 paket Minitortillasså många tacos som du vill göra. Ca 3 per person
Directions
Pulled chicken tacos med mangosallad, salsasås, majs och gräddfil. En perfekt helgmiddag som är väldigt god men inte för avancerat. Kycklingen sköter sig själv när den väl är i grytan. Perfekt middag till Melodifestivalen eller helgmiddag till familjen.
När kyckligen är färdig steker jag tacosen med ost och jalapenos innan jag serverar med tillbehören.
Steps
1
Done
|
Pulled chickenSalta och peppra kycklingen på båda sidorna. Stek kycklingen i en djup kastrull tills den fått yta på båda sidorna. Tillsätt kryddorna, tacokryddan, chipotle paste, socker, vitlök och vatten. Låt koka upp och sänk sedan temperaturen till medel. Låt puttra i ca 45-50 minuter. Smaka av och såsen. Peppra och smaka av med lime och salt, eller mer av någon krydda ifall du t ex vill ha mer hetta. |
2
Done
|
Ta ut kycklingen och dra isär den med hjälp av två gafflar. Vänd ner den i såsen och vänd runt den. |
3
Done
|
TillbehörenHacka rödlök, tomat och gurka. Salta lätt och ringla över olivolja och lime. Vänd i mangon. |
4
Done
|
Tillaga tacosenDoppa tortilla brödet i kycklingen på båda sidorna. Lägg ner tortilla brödet i panna och lägg på kyckling, ost och jalapenos på ena halvan. Har du en stor panna kan du steka några åt gången. Vik ihop och stek till osten smält och tortillan fått fin yta. |
5
Done
|
ServeraServera tacosen med mangosalladen, salsasås, gräddfil och majs. |