Ingredients
-
3 stora blad Rån
-
200 g Mörk choklad 55%
-
300 g Kexsmul
-
4 dl Strösocker
-
150 g Smör
-
2.5 dl Mjölk
-
Directions
Rån med kex och choklad (plazma oblande). Det här är så himla gott och enkelt att tillaga. Du behöver köpa stora rånblad. De finns att hitta på t.ex Citygross eller större butiker som har en balkanhylla, alternativt orientaliska matbutiker. Fyllningen består av kexsmul och choklad. Ja du hör, va kan gå fel?
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
Ta bort kastrullen från värmen och ha i kexsmul. Jag anänvde 300 g av märket Lane/Plazma som du hittar i de flesta matbutiker som har en balkanhylla. Hittar du inte det märket så kan du mixa 300 g mariekex eller liknande. |
3
Done
|
Fördela smeten på 2 lager rån. Avsluta med de tredje rånet utan fyllning och plasta in rånet. Ställ nu något tungt på rånet (t.ex en träskärbräda eller en plåt med böcker på). Låt stå så i minst 12h innan du skär rånet i bitar. Förvara sedan i matlådor eller burkar. Det går även bra att frysa in eller förvara i kylen. |