Ingredients
-
2 st Paprika röd
-
3 st Morötter
-
200 g Sockerärtor
-
1 burk Minimajs
-
2 msk Röd currypasta
-
1 st Lime
-
1 msk Farinsocker
-
5 dl Kokosmjölk
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 msk Jordnötssmör
-
Tillbehör
-
Ris
-
Salladslök
Directions
Enkel och god röd curry med grönsaker. Den här curryn går snabbt att laga och grönsakerna går att variera efter smak. Hettan på curryn avgörs av hur mycket currypasta du har i samt vilken sort du har. Vill du ha en mildare curry så tillsätt något mindre pasta än vad jag hade i. Tänk på att curryn känns mildare tillsammans med ris.
Steps
1
Done
|
FörberedelserHacka alla grönsaker så att du har allt redo. Hacka vitlöken och börja koka riset. |
2
Done
|
Fräs paprika och morötter i lite olja i 2-3 minuter. Tillsätt currypasta, jordnötssmör och vitlök och fräs runt i 1-2 minuter. Tillsätt kokosmjölken och låt koka upp. Smaka av med lime och farinsocker. Låt puttra i 5 minuter. TIllsätt sist minimajsen och sockerärtorna och ta bort från värmen. |
3
Done
|
ServeringServera curryn med ris och salladslök. |