Ingredients
-
Kakan
-
5 st Ägg
-
2.25 dl Strösocker
-
1 tsk Vaniljsocker
-
1.5 tsk Bakpulver
-
0.75 dl Mjölk
-
2.25 dl Vetemjöl
-
Fyllning/såsen
-
398 g Kondenserad mjölken burk
-
240 g Osötad kondenserad mjölk
-
1 dl Grädde
-
Topping
-
4 dl Grädde
-
3 tsk Vaniljsocker
-
Valfri topping
-
Kakao
-
Färska hallon
Directions
Tres leches, en sydamerikansk tårta med tre sorters mjölk, därav namnet tres leches. De tre mjölsorterna är osötad kondenserad mjölk, sötad kondenserad mjölk och grädde. Den mjuka kakan dränks i de olika mjölksorterna och toppas med grädde. Resultatet blir en extremt moist och god tårta.
I receptet kan du klicka på ingredienserna för att se hur de ser ut.
Steps
1
Done
|
FörberdelserSätt ugnen på 175 grader och smörj en porslin/glasform som är ca 30x20 cm. |
2
Done
|
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke - vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vispa sedan äggvitan i ca 1 min på hög hastighet. Vänd i resten av sockret (0.5 dl) och vispa i 1 min till tills du har ett fast skum. |
3
Done
|
Sikta ner de torra ingredienserna i äggulemixen och vänd ihop med en slickepott. |
4
Done
|
FyllningenBlanda ihop sötad kondenserad mjölk, osötad kondenserad mjölk och grädde i en kanna. |
5
Done
|
Dränk kakanNär kakan svalnat. Nagga kakan med en gaffel eller med en en sushipinne. Detta gör vi för att kakan ska absorbera fyllningen bättre. Häll sedan på blandingen av de tre mjölksorterna jämnt över kakan. Låt kakan suga åt sig fyllningen i 15-20 min. Under tiden kan du vispa upp grädden. |
6
Done
|
Toppa med gräddeVispa grädden fluffig med vaniljsocker. Bred på ett jämt lager av grädde på kakan. |
7
Done
|
ServeraServera kakan direkt eller låt den stå i kylen för att bli kall! |