Ingredients
- 300 g Kexsmul
- 150 g Valnötter
- 1.5 dl Florsocker
- 125 g Smör
- 50 ml Apelsinjuice
- 2 st Bananer
- 3-4 msk Hasselnötskräm
- Bakchoklad Mörksmält, att ringla över kakan
Directions
Rulltårta gjord på valnötter och kex med banan och Nutella i mitten. Jag använder mig utav kexmärket Plazma/Lane som är vanligt i balkan och finns att köpa i valsorterade matbutiken. Du hittar det oftast i hyllan med utländska varor. Hittar du inte det här kexmärket så går det nog bra med mariekex.
Steps
1 Done | Börja med att mixa valnötterna och kexet till ett smuligt mjöl. Rör ihop valnötter, kex och florsocker. Tillsätt smör och vätska och arbeta ihop som en chokladbollsmet |
2 Done | Lägg smeten i kylskåpet en stund om det behövs. Kavla sedan ut smeten i en rektangel på ett bakplåtspapper eller plastfolie. Smeta på hasselnötskräm på ena högkanten, lägg på bananerna och rulla ihop som en rulltårta. Låt stå i kylskåpet 1h. Toppa med några valnötter och ringla över choklad. |