Ingredients
-
300g Kantareller
-
1 klyfta Vitlöksklyftor
-
1 Gullök
-
5 dl Vispgrädde
-
1 msk Kantarellfond
-
1 tsk Timjan
-
0.5 dl Persiljafärsk
-
Saltefter smak
-
1 msk Citron
-
Pepparefter smak
-
4 portioner Tagliatelle
-
Smöratt steka i
-
1,5 msk Majsstärkelseev. om du vill ha en tjockare sås
Directions
Kantarellpasta! Hur gott är det inte? Riktigt gott om du frågar mig! Dessutom är det inte så komplicerat att laga. Steka upp lök/kantareller, grädde och kryddor. För att lyxa till det lite extra så toppa pastan med gremolata, som är blandning av parmesan, persilja, vitlök, citron och olivoja. Mums?
Gremolata
1 dl persilja
1 vitlök
30g parmesan
1/2 citron
2-3 msk olivolja
Salt
Steps
1
Done
|
Börja med att mixa alla ingredienser till gremolatan, smaka av med salt. Koka vatten till pastan. |
2
Done
|
Skala och hacka löken. Ansa och dela kantarellerna. Fräs lök och vitlök i smör. |
3
Done
|
Tillsätt kantarellerna och stek tills allt vatten är borta. Tillsätt grädde, salt, peppar, fond, timjan och citron, låt puttra i 5-7min. För en tjockare sås red med lite majstärelse ( ca 1,5 msk utspätt i lite vatteen). Rör ner pasta i såsen, smaka av. Servera med gremolata! |