Ingredients
- 500g Köttfärs
- 1 st Vitlöksklyftor
- 1 paket Creme bonjour tacosmak
- 1 burk Majs
- 10 st Babytomater
- 1 dl Vatten
- 1 påse Tortillachips cheddar
- 2 dl Créme Fraiche
-
Topping
- 2 dl Riven ost
Directions
Tacogratäng. Krämig och god. Vi äter den alltid med guacamole, lite extra nachochips vid sidan av och lite grönsaker.
Steps
| 1 Done | FörberedelserSätt ugnen på 225 grader. |
| 2 Done | FyllningStek köttfärsen i lite olja, pressa ner en vitlöksklyfta. Stek tills färsen är genomstekt. |
| 3 Done | Tillsätt tacokrydda, vatten och tillsätt sedan majs. Låt puttra i några minut. |
| 4 Done | Häll ner köttfärsen i formen och krossa över två nävar tortillachips. |
| 5 Done | Blanda ihop crème bonjour med crème fraiche och bred det över köttfärsen. |
| 6 Done | Skiva tomaterna och lägg dem över crème fraiche-blandningen. Toppa med riven ost och stick ner ett gäng tortillachips i gratängen. |
| 7 Done | Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. |
| 8 Done | ServeringServera med guacamole och lite extra chips! |
2 Comments Hide Comments
Hej!
Tänkte göra denna i morgon. Men creme bonjour taco finns inte längre verkar det som.. Vilken smak skulle du rekommendera då istället?
creme fraiche paprika & chili funkar bra istället! 🙂