Ingredients
-
300 g Kexsmul
-
150 g Valnötter
-
1.5 dl Florsocker
-
125 g Smör
-
50 ml Apelsinjuice
-
2 st Bananer
-
3-4 msk Hasselnötskräm
-
Bakchoklad Mörksmält, att ringla över kakan
Directions
Rulltårta gjord på valnötter och kex med banan och Nutella i mitten. Jag använder mig utav kexmärket Plazma/Lane som är vanligt i balkan och finns att köpa i valsorterade matbutiken. Du hittar det oftast i hyllan med utländska varor. Hittar du inte det här kexmärket så går det nog bra med mariekex.
Steps
1
Done
|
Börja med att mixa valnötterna och kexet till ett smuligt mjöl. Rör ihop valnötter, kex och florsocker. Tillsätt smör och vätska och arbeta ihop som en chokladbollsmet |
2
Done
|
Lägg smeten i kylskåpet en stund om det behövs. Kavla sedan ut smeten i en rektangel på ett bakplåtspapper eller plastfolie. Smeta på hasselnötskräm på ena högkanten, lägg på bananerna och rulla ihop som en rulltårta. Låt stå i kylskåpet 1h. Toppa med några valnötter och ringla över choklad. |