Ingredients
-
200 g Mörk choklad55%
-
3 st Ägg
-
2.5 dl Strösocker
-
2 tsk Vaniljsocker
-
2 dl Vetemjöl
-
125 g Smörtill kakan
-
1 tsk Bakpulver
-
1.5 dl Mandelflarn
-
1 dl Pistagenötter
-
0.5 dl Vispgrädde
-
0.75 dl Strösockertill kolasåsen
-
25 g Smörtill kolasåsen
Directions
Kladdig brownie med nötkolatosca! Sååå god. Jag älskar ju som ni kanske vet grejer med kolasås. Kolasås tillsammans med något chokladigt blir bara ännu godare. Ganska sött men gott! Kakan är som godast om den serveras direkt från kylskåpet ?
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. |
2
Done
|
Häll smeten i liten rektangulär form med måtten ca 20×30 cm klädd bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minutre (beror på ugn, den ska vara liite lös när du tar ut den om du vill ha den kladdig). Låt svalna helt innan du lägger på glasyren. |
3
Done
|
NötkolaSmält smöret till glasyren och bryn lätt. Tillsätt sockret och grädde, låt sjuda tills den får en ljusbrun/karamell färg. Tillsätt nötterna och blanda ihop. Låt glasyren svalna. |
2 Comments Hide Comments
Hur mkt smör skall det vara till kakan då som man skall blanda med chokladen?
Oj det har jag missat. Lägger till det nu! Det ska vara 125g smör till kakan som man blandar med chokladen 🙂