Ingredients
-
200 g Laksaen burk
-
400 ml Kokosmjölk
-
1 liter Kycklingbuljong2 st tärningar
-
Vitlök
-
Lime
-
Fisksås
-
400 g Kycklingfilé
-
1.5 msk Rapsoljaatt steka i
-
1,5 msk Farinsocker
-
Sockerärtortopping
-
Paprika rödtopping
-
Risnudlartopping
-
Böngroddartopping
Directions
En malaysisk soppa som görs med en paste som heter laksa. Den kan man antingen göra själv eller köpa färdig. Jag köpte min pasta på en asian market och den hade en rätt trevlig smak. Mycket smak av skaldjur, chili, soya (men inte stark). Själva soppan blir väldigt sötsyrlig och krämig och god 😀 det går att variera proteinet mellan räkor, kyckling, fläsk eller tofu!
såhär ser pastan ut som jag använde: Laksa paste
Steps
1
Done
|
Värm upp olja i en kastrull och fräs laksa pastan i några minuter, den ska bli lite mörkare i färgen. Tillsätt sedan kycklingbuljongen och socker och låt det koka upp. Koka under tiden risnudlarna enligt anvisningarna på paketet och förbered toppingen. Stek paprikan och sockerärtorna en kort stund i olja (paprikan ska bara mjukna upp lite) pressa sedan över vitlök. |
2
Done
|
Lägg ner kycklingfilerna och låt de koka tills de är färgdiga (ca 15 min). Ta ut dem och ha i kokosmjölken, lime och fisksås. Smaka av och tillsatt lite mer socker/salt/lime om det behövs. |
3
Done
|
Lägg risnudlarna i skålar, häll över buljongen och toppa med kycklingskivor, paprika, sockerärtor och böngroddar. |