Ingredients
-
5 st Äpplen
-
2 msk Kanel
-
2 msk Strösocker
-
Smuldeg
-
3 dl Vetemjöl
-
2 dl Havregryn
-
125 g Smör
-
1.5 msk Ljus sirap
-
1 dl Strösocker
-
Vaniljsås
-
5 dl Mjölk
-
1.5 msk Majsstärkelse
-
2 msk Vaniljsocker
-
2 msk Strösocker
Directions
Äppelpaj med krispigt smul och snabb vaniljsås. Hur gott är det inte med äppelpaj? Jag älskar det. Den här pajen går relativt fort att göra och jag serverar den med en snabb vaniljsås utan ägg, men det går själkvart bra med färdig vaniljsås, vaniljvisp eller vaniljglass!
Steps
1
Done
|
FörberedelseSätt ugnen på 200 grader. |
2
Done
|
ÄpplenSkala och skiva äpplena i ca 1 cm tunna skivor. Vänd skivorna i socker och kanel. Lägg över klyftorna i en pajform smord med smör. |
3
Done
|
SmuldegBlanda smör, havregryn, mjöl, ljus sirap och socker i en skål och nyp ihop till en smuldeg. Addera eventuellt mer mjöl eller havregryn pm det inte blir tillräckligt smuligt. Smula över äppelklyftorna. Grädda pajen i ca 25-30 min. Tar den färg innan dess så täck med folie. Känns med en tandpetare om äpplena är mjuka. |
4
Done
|
VaniljsåsBlanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp på låg värme till såsen tjocknat. Låt svalna! |