Ingredients
-
500 g (frysta) Räkor med skal
-
1 tärning Fiskbuljong
-
1.5 dl Vitt vin
-
4 dl Vispgrädde
-
1 st Schalottenlök
-
2 msk Hummerfond
-
1 msk Olivolja
-
5 dl Vatten
-
1.5 msk Tomatpure
-
1 msk Majsstärkelse
-
Salt
-
Peppar
-
Topping
-
Räkor
-
1 knippe Sparris
-
Dill
Directions
Krämig räksoppa som jag toppat med smörstekt sparris, dill och självklart räkor. Så himla gott och räkskalet ger verkligen så mycket smak. Så släng dem aldrig om du äter räkor. Förutom räksoppa så kan du använda dem för att göra fond till fisksoppa/fiskgryta och ska du inte använda den direkt så kan du alltid frysa in den!
Steps
1
Done
|
SoppanSkala räkorna men spara skalen. Lägg de skalade räkorna i en skål och ställ åt sidan. |
2
Done
|
Sila av buljongen och lägg tillbaka i kastrullen. Tillsätt grädden, salt och peppar. Låt koka i ca 10 min. Smaka av med salt. Red med majstärkelse (1 msk i 2-3 msk vatten) |
3
Done
|
ToppingSmörstek sparrisen. Toppa soppan med räkor, sparris och några dillkvistar! |
2 Comments Hide Comments
Hur mycket vatten ska blandas i vid kokning med skal? Finns ej angivet
Ledsen för sent svar men 5 dl! ❤️