0 0
Krämig räksoppa med sparris

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 g (frysta) Räkor med skal
1 tärning Fiskbuljong
1.5 dl Vitt vin
4 dl Vispgrädde
1 st Schalottenlök
2 msk Hummerfond
1 msk Olivolja
5 dl Vatten
1.5 msk Tomatpure
1 msk Majsstärkelse
Salt
Peppar
Topping
Räkor
1 knippe Sparris
Dill

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Krämig räksoppa med sparris

  • 45
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Topping

Directions

Share

Krämig räksoppa som jag toppat med smörstekt sparris, dill och självklart räkor. Så himla gott och räkskalet ger verkligen så mycket smak. Så släng dem aldrig om du äter räkor. Förutom räksoppa så kan du använda dem för att göra fond till fisksoppa/fiskgryta och ska du inte använda den direkt så kan du alltid frysa in den!

Steps

1
Done

Soppan

Skala räkorna men spara skalen. Lägg de skalade räkorna i en skål och ställ åt sidan.
Lägg över räkskalen i en kastrull och fräs i olivolja i 3-4 min. Tillsätt scharlottenlök och tomatpuré och fräs i ett par minuter till. Tillsätt vitt vin och låt det koka ner i 5 min. Smula sedan ner fiskbuljongen och häll i hummerfond och vatten. Låt puttra i 20 minuter.

2
Done

Sila av buljongen och lägg tillbaka i kastrullen. Tillsätt grädden, salt och peppar. Låt koka i ca 10 min. Smaka av med salt. Red med majstärkelse (1 msk i 2-3 msk vatten)

3
Done

Topping

Smörstek sparrisen. Toppa soppan med räkor, sparris och några dillkvistar!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
röd curry med kyckling
previous
Paneng röd curry
chevresallad med rödbetor
next
Rödbetssallad med chevre
röd curry med kyckling
previous
Paneng röd curry
chevresallad med rödbetor
next
Rödbetssallad med chevre

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment