0 0
Italiensk pastasallad med valnötspesto

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

400 g Pasta
1 påse Minimozzarella
10 st Babytomater
70 g Ruccola
100 g Salami
Pinjenötter att toppa med
Valnötspesto
2.5 dl Valnötter
2 dl Parmesan
1 dl Olivolja
1 kruka Basilika
1 st Vitlöksklyftor
Salt
Peppar

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Italiensk pastasallad med valnötspesto

  • Medium

Ingredients

  • Valnötspesto

Directions

Share

Italiensk pastasallad med valnötspesto, minimozzarella, ruccola, babytomater och salami. En väldigt god Italien inspirerad pastasallad som går lika bra att göra med färdigköpt pesto. Jag tycker det blir extra gott med valnötspesto då den ger en liten annan och spännande smak men vill man spara tid är det bara att köra på en färdigköpt!

Steps

1
Done

Valnötspesto

Börja med att rosta nötterna i en torr panna i några min. Mixa sedan valnötterna och vitlöksklyftorna i en liten blender till ett smul. Tillsätt sedan 1 kruka basilika, peppar och olivolja och mixa lite till. Tillsätt tillsist riven parmesan och mixa en omgång till. Smaka av och tillsätt eventuellt mer peppar eller olivolja.

2
Done

Pastasalladen

Koka pastan och sila av i kallt vatten. Hacka tomaterna och salamin. Blanda pastan med peston och vänd ner ruccola, tomater, minimozzarella och salamin. Salta efter smak. Toppa pastasalladen med pinjenötter!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Morotspannkakor
pasta med kronärtskocka
next
Kronärtskockspasta
previous
Morotspannkakor
pasta med kronärtskocka
next
Kronärtskockspasta

Add Your Comment